Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българинът е мъдър и ще накаже манипулаторите

Снимка: БГНЕС


Анализаторът проф. Михаил Константинов определи като недостойна акция фалшивите новини за отнемане на децата от родителите. Това е заиграване със страховете на хората и спекулация с неща, които са абсолютно неверни. Това е разпространяване на долни лъжи. Абсолютно недостойна и лъжлива кампания. Тези, които са я организирали заслужват морален укор и може би по-тежки наказания, катогоричен е професорът -специалист по изборите.

Според него, ако има безспорни факти и със сигурност са установени виновниците, то имената им  трябва да бъдат съобщени.

Надявам се проверката да приключи бързо и да бъдат установени виновните, за да бъдат наказани. Аз не знам дали това е предизборна атака, но знам че това е недостойна акция и моят апел е виновните да  бъдат разкрити и наказани.

По думите му голяма част от новините, които циркулират  са  пълен "фейк". 

За голямо съжаление никой от нас не е гарантиран срещу такива лъжливи писания. 

Относно дали това е друг вид Костинбродска афера , както твърди премиерът,  проф. Михаил Константинов заяви:

За Костинброд има вече съдебно решение, така че дори според българския съд това  беше долна инсинуация. Това беше крайно недостойно нещо, в което участваха доста хора. 

Анализаторът изрази мнение, че кампанията за тези местни избори не е  най-долната кампания, водена до сега. 

Това е нормално мръсна кампания. Ако искате да видите какво се казва долна и  мръсна кампания вижте американските кампании.

Аз се надявам, че българският народ вече е мъдър и може да различи истината от лъжата и ще накаже  всички, които използват лъжи. Това наказание ще е на 27 октомври и на 3 ноември. Българинът ще направи своя информиран избор и ще накаже манипулаторите, категоричен е анализаторът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Бизнесът и културата търсят механизми за сътрудничество

Среща между бизнеса, културните институции и местната администрация в Пловдив търси механизми за симбиоза помежду си. Идеята е да се създадат значими връзки между индустриите и културния сектор.  Участниците ще имат възможност да се ангажират в динамични дискусии, да изследват нови бизнес възможности и да създадат партньорства...

публикувано на 24.04.24 в 09:52

В БСП не прощават поведение като на Григорова и Йончева

Социологът Юрий Асланов смята, че сглобяването на служебното правителство е трудно се само заради промените в конституцията, но и защото никой не очакваше разглобяване на сглобката. След като логиката се счупи, тя ще продължи да се чупи и за по- незначителни неща, каквото е служебното правителство, каза той в предаването "Ден след ден" на Радио..

публикувано на 23.04.24 в 15:59