Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младежи и работодатели се срещат на "Дни на кариерата"

В Пловдив е най-добре изразен интересът към развитието на IТ бизнеса и това най-добре личи от търсенето на млади хора. 

Все повече фирми участват в браншовия форум „Дни на кариерата – IT, комуникации и аутсорсинг“ в Пловдивския панаир, където работодатели и младежи се срещат. Тази година организациите са 35, а миналата бяха 26, като коментира Светозар Петров, изпълнителен директор на фирмата организатор „Джоб тайгър“.

По думите му все повече млади хора се интересуват не само от заплатите, а започват да се ценят и добрите работодатели. Важно е не само какво произвежда дадена фирма и какво възнаграждение предлага, а и какви са социалните придобивки като гъвкаво работно време, възможност за кариерно развитие и др, подчерта Светозар Петров.

Нашите студенти все повече се насочват към български компании, които се справят толкова добре, колкото и международните по отношение на човешките ресурси, коментира директорът. 

Форумът "Дни на кариерата – IT, комуникации и аутсорсинг“ се организира от "Джоб тайгър" в партньорство с МОН и Министерството на икономиката.

Галерия

Още от категорията

Иззеха половин тон тютюн без бандерол от Шекера

Икономическата полиция в Пловдив иззе половин тон тютюн без акциз. Петима жители на Шекер махала са в ареста Близо 500 кг ситно нарязан тютюн е открит в микробус на бул. "Васил Априлов" в Пловдив при специализирана полицейската операция по линия на акцизните стоки. Служители от икономическа полиция и специализирани полицейски сили са..

обновено на 26.05.20 в 10:35

Отварят детските градини в Пловдив

Детските градини, яслите и млечните кухни в Пловдив отвориха от днес.Работят всички детски градини с изключение на две в район "Централен", където се извършва планов ремонт и една в район „Източен“, където има авария.. Около 3900 деца се очакват в детските градини на Пловдив днес. Това са около 35% от общо 10 000, които ходят в детските..

обновено на 26.05.20 в 10:30

Една от трите жени, ранени в Де́бръщица, е в критично състояние

Трите жени, които  пострадаха  при катастрофата в пазарджишкото село Де́бръщица на 24 май, остават на лечение в МБАЛ-Пазарджик. 76-годишна жена е претърпяла две операции, като е стабилизирана и контактна. 88-годишната жена, приета в Ортопедично отделение , също е претърпяла две  операции заради фрактури по левия крак и ляват а ръка...

публикувано на 26.05.20 в 10:24

Обновената детска градина в Ново село отвори врати

Над 30 деца прекрачиха прага на обновената детска градина в Ново село в първия й работен ден днес след затварянето на детските заведния заради коронавируса.  “Родителите могат да бъдат спокойни, че в детската градина в Ново село може да се осигури дистанция дори в двора, защото е огромен и с много съоръжения за игри. Може да се каже, че..

публикувано на 26.05.20 в 10:23

10 нови случая на коронавирус у нас

Положителните проби за COVID-19 през последното денонощие в България са 10. От тях в болница са настанени четирима. Тествани са 295 души, като има 4 активни области. Така общият брой на заразените с коронавирус у нас е 2443. Това съобщи  Ангел Кунчев по време на сутрешния брифинг на националния кризисен щаб. В София броят на новите случаи е 4, Сливен..

публикувано на 26.05.20 в 08:09