Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младежи и работодатели се срещат на "Дни на кариерата"

В Пловдив е най-добре изразен интересът към развитието на IТ бизнеса и това най-добре личи от търсенето на млади хора. 

Все повече фирми участват в браншовия форум „Дни на кариерата – IT, комуникации и аутсорсинг“ в Пловдивския панаир, където работодатели и младежи се срещат. Тази година организациите са 35, а миналата бяха 26, като коментира Светозар Петров, изпълнителен директор на фирмата организатор „Джоб тайгър“.

По думите му все повече млади хора се интересуват не само от заплатите, а започват да се ценят и добрите работодатели. Важно е не само какво произвежда дадена фирма и какво възнаграждение предлага, а и какви са социалните придобивки като гъвкаво работно време, възможност за кариерно развитие и др, подчерта Светозар Петров.

Нашите студенти все повече се насочват към български компании, които се справят толкова добре, колкото и международните по отношение на човешките ресурси, коментира директорът. 

Форумът "Дни на кариерата – IT, комуникации и аутсорсинг“ се организира от "Джоб тайгър" в партньорство с МОН и Министерството на икономиката.

Галерия

Още от категорията

Над 100 деца под карантина заради позитивни учители и ученик в Смолянско

Трима учители от Смолян, Рудозем и Златоград са сред регистрираните общо 37 случая на заразени с коронавирус за денонощието в областта, информират от здравната инспекция. Положителен е и резултатът от тест на един ученик. Заради новите случаи се налага карантина на близо 130 контактни деца.    Инфекцията е установена и при медицинска сестра от хоспис в..

публикувано на 09.03.21 в 12:27

Увеличават болничните легла и спират свижданията в Пловдив

Заради увеличените случаи на КОВИД-19 през последните дни в Пловдивска област отново се увеличават леглата за болни с коронавирус в региона и се преустановяват свижданията в болниците. Това стана ясно след днешното заседание на Областния медицински щаб. Нарастването на случаите става плавно, затова няма да се спира плановият прием в болниците...

публикувано на 09.03.21 в 12:02

В "Северен" осигурват вода за детски заведения с бидони и туби

Две детски заведения в пловдивския район "Северен" покриват хигиенните нужди с бидони за вода.  Те са осигурени от кметсвото заради спирането на водата при работата по Водния проект и подмяната на тръби по улиците около детска градина „Захарно петле” и детска ясла „Палечка“.  С оглед превенция на нежелани епидемични ситуации, ръководствата на..

публикувано на 09.03.21 в 11:27

Три фирми искат да променят системата за таксуване в градския транспорт

В Пловдив се движи един тестово - оборудван автобус с нов валидатор и система за отчитане на пътниците,  съобщи заместник-кметът Тодор Чонов с ресор „Транспорт“. Той уточни, че това се прави във връзка с цялостно подобряване на транспортния проект.   Общо три фирми са подали документи в общината за промяна на системата за таксуване в автобусите на..

публикувано на 09.03.21 в 10:23

Само 17 минути продължи сесията на Пловдивския общински съвет

На заседание на Пловдивския общински съвет, съветниците гласуваха за 17 минути двете върнати решения на местната власт от областната управа. Това определя за тях възнаграждение от 400 лева за участие в заседание, на сесията не присъстваха 9 съветници.  Тодор Чонов заместник - кмет на Пловдив с ресор "Транспорт" съобщи, че са имали..

публикувано на 09.03.21 в 10:17