Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младежи и работодатели се срещат на "Дни на кариерата"

В Пловдив е най-добре изразен интересът към развитието на IТ бизнеса и това най-добре личи от търсенето на млади хора. 

Все повече фирми участват в браншовия форум „Дни на кариерата – IT, комуникации и аутсорсинг“ в Пловдивския панаир, където работодатели и младежи се срещат. Тази година организациите са 35, а миналата бяха 26, като коментира Светозар Петров, изпълнителен директор на фирмата организатор „Джоб тайгър“.

По думите му все повече млади хора се интересуват не само от заплатите, а започват да се ценят и добрите работодатели. Важно е не само какво произвежда дадена фирма и какво възнаграждение предлага, а и какви са социалните придобивки като гъвкаво работно време, възможност за кариерно развитие и др, подчерта Светозар Петров.

Нашите студенти все повече се насочват към български компании, които се справят толкова добре, колкото и международните по отношение на човешките ресурси, коментира директорът. 

Форумът "Дни на кариерата – IT, комуникации и аутсорсинг“ се организира от "Джоб тайгър" в партньорство с МОН и Министерството на икономиката.

Галерия

Още от категорията

Търсят пари за медиците в "Св. Мина"

Община Пловдив започва преговори с Националната здравноосигурителна каса за финансиране на основните дейности на  МБАЛ „Св. Мина“, съобщи кметът Здравко Димитров.   От доклад на управителя на общинската КОВИД болница проф. д-р Петър Петров стана ясно, че определените към настоящия момент лимити на общинската болница от НЗОК са крайно..

обновено на 25.11.20 в 16:16

Още девет души от Пловдивско изгубиха битката с ковид

Пловдив запазва второ място по брой на заразени с Ковид - 19, след София. За последните 24 часа новодиагностицирани са 458 души. Битката с коронавируса загубиха 9 души, на възраст от 60 до 84 години. Всичките са имали придружаващи заболявания.  Днес стана ясно, че д-р Йосиф Изамски от МЦ "Света Елисавета" в Раковски също загуби живота си, след..

публикувано на 25.11.20 в 15:24

Паметник на загиналите във войните издигат в село Драгойново

В центъра на пловдивското село Драгойново вдигат мраморен паметник на загиналите във войните и за национално обединение.  Върху три мраморни плочи ще бъдат изсечени имената на 84-имата драгойновци, останали по бойните полета през годините.   Върху най-голямата отплочите ще се издига Георгиевският кръст за храброст. Идеята да се възстанови..

публикувано на 25.11.20 в 15:17

Затягат противоепидемичните мерки до 21 декември

След правителствено заседание се реши да бъдат въведени следните мерки, считано от петък - 27 ноември вечерта , които ще продължат до 21 декември .  Решенията обяви здравният министър Костадин Ангелов и уточни, че през целия ден в петък мерките няма да важат, те влизат в сила петък срещу събота. Преустановяват се присъствените учебни..

обновено на 25.11.20 в 15:04

Междуградските автобуси в Пловдив спряха, градските не

Превозвачите по междуградските автобусни линии в Пловдив изпълниха заканата си днес да преустановят превозите по външните направления. "Транспортно затишие" цари по пловдивските автогари "Север", "Юг" и "Родопи", където автобусите са паркирани по стоянките си, но секторите за маршрутните направления са празни...

обновено на 25.11.20 в 15:04