Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брекзит е колосална грешка

Винаги е грозно, когато се прави лоша реклама на България, коментира Сакскобургготски т. нар. расистки скандал след мача България – Англия

| обновено на 18.10.19 в 14:37

За Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума. Това заяви в Пловдив Симеон Сакскобургготски и посочи, че няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена и най – вече да се консолидира и да постъпят и другите държави, които не са членки

По думите му, ако всяка една страна играе отделно на световната сцена, няма никакъв шанс и просто се заличава. Сакскобургготски призова да се гледа по – оптимистично и припомни, че обединена Европа се гради вече 60 години. 

Колосална грешка – така Симеон Сакскобургготски нарече напускането на Великобритания на Европейския съюз, но въпреки това изрази надежда разумът и прагматизмът да надделеят, що се отнася до целостта на съюза. Аз не знам на какво ще се опрат по – нататък, подчерта той и допълни, че британските граждани в другите европейски страни ще имат огромни затруднения.

Винаги е грозно, когато се прави лоша реклама на България – така Сакскобургготски коментира т. нар. расистки скандал след мача България – Англия. Той посочи, че става дума за изключения, за няколко души, а веднага са излезли грозни заглавия на първите страници на вестниците и по телевизиите. Грозно е подобни намеци да се правят тъкмо в България, защото мисля, че сме дали не малко уроци по толерантност, каза още Симеон Сакскобургготски. 

Той е категоричен, че скандалът няма нищо общо с футбола, а не бива и самият спорт да се осквернява с подобни прояви. Не мисля, че има помощ отвън, що се отнася до изфабрикуването на скандала, посочи Сакскобургготски и уточни, че не е привърженик на конспиративни теории.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Бизнесът и културата търсят механизми за сътрудничество

Среща между бизнеса, културните институции и местната администрация в Пловдив търси механизми за симбиоза помежду си. Идеята е да се създадат значими връзки между индустриите и културния сектор.  Участниците ще имат възможност да се ангажират в динамични дискусии, да изследват нови бизнес възможности и да създадат партньорства...

публикувано на 24.04.24 в 09:52

В БСП не прощават поведение като на Григорова и Йончева

Социологът Юрий Асланов смята, че сглобяването на служебното правителство е трудно се само заради промените в конституцията, но и защото никой не очакваше разглобяване на сглобката. След като логиката се счупи, тя ще продължи да се чупи и за по- незначителни неща, каквото е служебното правителство, каза той в предаването "Ден след ден" на Радио..

публикувано на 23.04.24 в 15:59