Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Теми в развитие в "Ден след ден" на 21 октомври

Една от рисунките в подлеза на СУ "Пейо Яворов" в Пловдив

Където има газопроводи, няма войни“. С тези думи премиерът Бойко Борисов откри разширението на газопреносната мрежа по трасето на "Балкански поток" в участъка от българо-турската граница до компресорна станция" Странджа". Как в най-скоро време България ще има 2 газови магистрали, които ще доведат до поевтиняване на синьото гориво – по темата ще говорим с енергийния експерт проф. Атанас Тасев.

Накъде след поредния инфарктен дебат за Брекзит и очакванията излизането на Великобритания от ЕС да се отложи за януари догодина? Как ще се отрази това на българските граждани в Обединеното кралство? Очаквайте по темата коментара на Весела Чернева, директор на българския офис на Европейския съвет за външна политика.

И още:

Димитър Владимиров ни „води“ в СУ „Отец Паисий“ в Куклен, където децата вече учат букви и числа по интерактивен начин. А в Смолян тържествено бе открит първият в страната областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата, за който ще ни разкажат директорът на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ Николай Колев и секретарят на община Смолян Момчил Николов.

В Природонаучния музей в Пловдив бе открита изложбата с най-отровните риби в света – за това е репортажът на Веселина Пеева. Ще говорим и с художника Цветан Узунов, който изрисува с фолклорни мотиви един от подлезите в Пловдив.

Слушайте ни, ще бъде интересно!


Още от категорията

Почти в средата на юли - "Точно днес"

Щурмът на Бастилията на 14 юли в Париж  и последвалото събитие с приемането на „Декларация за правата на човека и гражданина“,  съставят  онази част от същността на цивилизована Европа, която почти два века и половина по-късно свободните и бленуващи за реална демокрация граждани, я търсят като опиат и излизат заедно на улицата, когато в тяхното..

публикувано на 13.07.20 в 18:10

Вечната музика на Енио Мориконе и Нино Рота в „Звукът на киното“

"Ново кино Парадизо", "Сладък живот", "Кръстникът", "Амаркорд", "Ромео и Жулиета" - това са само част от филмите, чиято музика ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното".   Общото между тези филми, превърнели се в класики, е не само, че са на италиански режисьори, а и че музикалните теми в тях са на двама велики италиански филмови..

обновено на 13.07.20 в 16:55

Протести и резултати "Ден след ден"

Протести ще има и този следобед. От една страна продължават протестите, адресирани срещу политиката на правителството, както и срещу действията на главния прокурор Иван Гешев. С Валентин Вацев ще говорим за капацитета на текущото недоволство да катализира в политически промени,  както и за реакцията на БСП на случващото се. По темата търсим позицията и..

публикувано на 13.07.20 в 14:52

"Вход свободен" - интуицията като част от ежедневието ни

Ще стартираме днешното предаване с едно от нещата, чрез които показваме нашата обич и призързаност към любимия човек. Ще си поговорим именно за прегръдките и за това какво се случва с тялото ни, следствие на тях.  Всеки от нас иска бързо да премахне излишните килограми, като не полага кой знае колко усилия и време.  Има няколко основни правила за..

обновено на 13.07.20 в 11:08

Как продължаваме „Точно днес “

След плажуването и продължаващите протести, след искането за оставки, пинг понга с отговорността и законността, как продължава обществено-политическкия сблъсък ?  Интервю с политолога проф. Евгени Дайнов. БСП внася тази седмица вот на недоверие към правителството по тема корупция . Мотиви и вътрешнопартийни движения. Разговор с..

публикувано на 12.07.20 в 17:28