Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни прегледи за мъже в УМБАЛ "Свети Георги"

| обновено на 01.11.19 в 07:44


Под надслов MOVEMBER през целия месец ноември Клиниката по урология на УМБАЛ „Свети Георги” организира безплатни профилактични прегледи за мъже за ранно откриване и лечение на заболяванията на простатната жлеза и тестисите. 

Целта на кампанията е да повиши информираността и здравната култура на силния пол,.Откриването на пациентите, които са в начални стадии на развитие на заболяванията, осигурява възможност за излекуване, висока преживяемост, липса на ракова болка и други специфични усложнения, смятат уролозите от УМБАЛ „Свети Георги”. 

Прегледите ще се извършват от 1 до 30 ноември след 13:30 ч. в Клиниката по урология, която се намира на 9-ия етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе” №66 – База 2 на УМБАЛ „Свети Георги”.  Всички желаещи да бъдат прегледани трябва да се запишат предварително на тел. номер 032 602 782 от 10:00 до 12:00 ч.

Инициативата MOVEMBER стартира през 1999 г. с основна цел да провокира обществото към фокусиране върху проблемите на мъжкото урологично здраве. Понастоящем това е ежегодно събитие през месец ноември в много страни по света, включващо благотворителност, ангажираност на неправителствени организации, лекарски колективи, медии и общественици. 


Символът и идеята на MOVEMBER са познати и утвърдени в българското общество повече от 7 години.Партньор на инициативата е Асоциацията на студентите медици от Медицински университет – Пловдив.

Още подробности за инициативата и прегледите може да чуете от интервюто с д-р Петър Антонов от Клиниката по урология на УМБАЛ"Свети Георги".

Записът е в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

След ухапване от кърлеж наблюдението е задължително

Специализираните общински екипи в Пловдив продължават с обработката срещу кърлежи на тревните площи в градските паркове и градини, междублокови пространства и дворовете на детски градини, ясли и училища по  предварително изготвен работен график. Необичайно толплото за сезона време тази година повиши риска и от разпространението на комарите. Темата..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Татяна Буруджиева

ПП-ДБ ще са изключени от следващото управление

Моята хипотеза е, че ПП-ДБ са изключени от следващото управление, тъй като показаха, че не е възможно да се работи с тях и да им се има доверие, в решенията и преговорите, които се водят. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател. Тя припомни думите..

публикувано на 16.04.24 в 10:01

Приоритетно косят паркове и детски площадки

Приоритетно в Пловдив се косят градините, парковете и детските площадки. Едва след това ще се премине към премахването на високата тревна растителност в междублоковите пространства. Това заяви директорът на „Градини и паркове“  Антон Георгиев в ефира на Радио Пловдив. Поводът е недоволството на граждани, че растителността в междублоковите..

публикувано на 15.04.24 в 17:39

Културата не е само театър, опера и балет!

„ Културата не е само театър, опера и балет! Тя е и философия. По-тревожното е, че я няма културата в отношенията на хората, между политиците, между една група от населението спрямо друга. И това е пагубно! Трябва сигурно векове да минат едните да се облагородят, а другите да не подивеят съвсем “ – заяви в интервю за Радио Пловдив поетът и..

публикувано на 15.04.24 в 17:18