Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ГЕРБ няма да влиза в договорки, Димитров обеща сваляне на данък МПС

| обновено на 04.11.19 в 12:54

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров благодари на всички, които са го подкрепили. На първата си пресконференция той подчерта, че ГЕРБ ще управлява и в 6-те района. 

Битката не беше лека, имахме много срещи с пловдивчани по районите, в които има много проблеми. Всички ще работим заедно за Пловдив. Ще взимаме всичко най- добро за Пловдив, подчерта Димитров.

Ще направим така, че тези които не гласуваха за ГЕРБ, след четири години да гласуват, обеща той и благодари лично на Бойко Борисов за доверието, което му е гласувал. Тежестта е голяма и аз ще я оправдаяДобре дошли са всички, които споделят нашата програма, с никой няма договорки. Ще работим с всички за доброто на Пловдив, подчерта още новият кмет и добави, че ще обяви екипа си следващият понеделник.

Като първото нещо, с което ще се заеме, Димитров посочи –трафика в Пловдив. Той заяви още , че данък МПС в Пловдив е  много висок и ще работи за редуцирането му, но направи уговорката, че това трябва да се реши от ОбС. 

Председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова обаче, контрира, че данъците в Пловдив не са толкова високи.

Здравко Димитров отново повтори, че ще направи ревизия на управлението в мандата на Иван Тотев, което е нещо естествено при предаване на властта.

От своя страна досегашният кмет и лидер на ГЕРБ - Пловдив  също благодари на всички, които са подкрепили ГЕРБ и добави, че само по себе си това е оценка на управлението през последните 8 години.  Тотев подчерта, че ще има пълна приемственост между него и  Димитров. Според него финансовото състояние на общината е много добро.

Думите, които най-често чувахме в тази кампания, бяха "приемственост" и "надграждане". Убеден съм, че това ще се случи в Пловдив със съответните промени и корекции,каза Тотев.

Той съобщи, че че до 11 ноември, когато е клетвата на новоизбраните общински съветници и кмет и районни кметове, ще освободи своите заместници в общината.

Здравко Димитров посочи, че сред първите неща, които ще направи е да представи новия екип и хората с които ще работи, влизайки в общината. Той е категоричен, че трябва да се приемат ясни правила, които трябва да бъдат спазвани

 Има много първи неща, които трябва да се свършат - каза той и уточни, че всеки идва със свой екип и идеи.

Аз не бягам от проблемите, отивам при тях и ги решавам, допълни новият кмет и обеща да работи заедно с кметовете на 6-те района за решаване проблемите на хората.

Като член на ИК на ГЕРБ Стоянова подчерта, че ГЕРБ в Пловдив имат категорична победа. От партията оценяват кампанията като толерантна и разчитат на толерантност и в новия общински съвет.

Имаме право да се поздравим с пълна победа. Смятам че трябва да продължим да правим това в Пловдив, което правихме досега. Пловдив става по- хубав, все по- добро място за живеене, трябва да се развива и да решава проблемите. Това трябва да се случва и с консенсус в общинския съвет. Надявам се да има толерантност и в Обс и важните решения да бъдат взимани с голямо мнозинство, каза Менда Стоянова.