Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ГЕРБ няма да влиза в договорки, Димитров обеща сваляне на данък МПС

| обновено на 04.11.19 в 12:54

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров благодари на всички, които са го подкрепили. На първата си пресконференция той подчерта, че ГЕРБ ще управлява и в 6-те района. 

Битката не беше лека, имахме много срещи с пловдивчани по районите, в които има много проблеми. Всички ще работим заедно за Пловдив. Ще взимаме всичко най- добро за Пловдив, подчерта Димитров.

Ще направим така, че тези които не гласуваха за ГЕРБ, след четири години да гласуват, обеща той и благодари лично на Бойко Борисов за доверието, което му е гласувал. Тежестта е голяма и аз ще я оправдаяДобре дошли са всички, които споделят нашата програма, с никой няма договорки. Ще работим с всички за доброто на Пловдив, подчерта още новият кмет и добави, че ще обяви екипа си следващият понеделник.

Като първото нещо, с което ще се заеме, Димитров посочи –трафика в Пловдив. Той заяви още , че данък МПС в Пловдив е  много висок и ще работи за редуцирането му, но направи уговорката, че това трябва да се реши от ОбС. 

Председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова обаче, контрира, че данъците в Пловдив не са толкова високи.

Здравко Димитров отново повтори, че ще направи ревизия на управлението в мандата на Иван Тотев, което е нещо естествено при предаване на властта.

От своя страна досегашният кмет и лидер на ГЕРБ - Пловдив  също благодари на всички, които са подкрепили ГЕРБ и добави, че само по себе си това е оценка на управлението през последните 8 години.  Тотев подчерта, че ще има пълна приемственост между него и  Димитров. Според него финансовото състояние на общината е много добро.

Думите, които най-често чувахме в тази кампания, бяха "приемственост" и "надграждане". Убеден съм, че това ще се случи в Пловдив със съответните промени и корекции,каза Тотев.

Той съобщи, че че до 11 ноември, когато е клетвата на новоизбраните общински съветници и кмет и районни кметове, ще освободи своите заместници в общината.

Здравко Димитров посочи, че сред първите неща, които ще направи е да представи новия екип и хората с които ще работи, влизайки в общината. Той е категоричен, че трябва да се приемат ясни правила, които трябва да бъдат спазвани

 Има много първи неща, които трябва да се свършат - каза той и уточни, че всеки идва със свой екип и идеи.

Аз не бягам от проблемите, отивам при тях и ги решавам, допълни новият кмет и обеща да работи заедно с кметовете на 6-те района за решаване проблемите на хората.

Като член на ИК на ГЕРБ Стоянова подчерта, че ГЕРБ в Пловдив имат категорична победа. От партията оценяват кампанията като толерантна и разчитат на толерантност и в новия общински съвет.

Имаме право да се поздравим с пълна победа. Смятам че трябва да продължим да правим това в Пловдив, което правихме досега. Пловдив става по- хубав, все по- добро място за живеене, трябва да се развива и да решава проблемите. Това трябва да се случва и с консенсус в общинския съвет. Надявам се да има толерантност и в Обс и важните решения да бъдат взимани с голямо мнозинство, каза Менда Стоянова.


Още от категорията

Двама шофьори в Спешна помощ във Велинград са с COVID-19

Двама шофьори на линейка са с положителни тестове за коронавирус в последното денонощие. Това съобщиха от РЗИ Пазарджик. Мъжете са от Велинград и работят в местната Спешна помощ, където предстои поетапно изследване на персонала и са предписани щателна дезинфекция и наблюдение. 3-ма медици, 3-ма учители и ученик още са сред 56-те новоустановени с..

публикувано на 31.10.20 в 12:50

Отмениха Празника на смилянския фасул

Осемнадесетото издание на Празника на смилянския фасул се отменя заради засилените мерки срещу разпространението на коронавируса. На място ще се проведе само конкурсът за изработване на най-оригинално пано от смилянски фасул. Наградените работи ще бъдат изложени в посетителския информационен център и достъпът ще става съобразно изискванията за..

публикувано на 31.10.20 в 09:57

204 нови случая на COVID-19 в област Пловдив, нов антирекорд за страната

Отново рекордно голям брой - 2891- са новите случаи на коронавирус у нас при направени 12 634 PCR теста, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. Това е 22,9 на сто от общия брой изследвани за последните 24 часа.  Пловдив е на втора позиция с 204 новоустановени коронавирус позитивни след традиционно държащата първо място по..

обновено на 31.10.20 в 09:07

Замърсената вода в Брестовица води в селото Мая Манолова

Председателят на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще се срещне с жители на пловдивското село Брестовица заради замърсената там с манган питейна вода. Заради установеното през февруари замърсяване , РИОСВ забрани водата в селото да се пие и до днес тя се ползва само за хигиенни нужди.

обновено на 31.10.20 в 09:07

Връчват наградите "Икар", пловдивският театър е с 6 номинации

Наградите "Икар" ще бъдат раздадени без публика тази вечер в Народния театър в столицата. Ще бъдат раздадени статуетки в над 15 категории. Пловдивският драматичен театър получи 6 номинации – 5 за постановката „Слава“ и 1 за спектакъла „Одисей“.  В „Слава“ от Питър Куилтър са номинирани Ивана Папазова за водеща женска роля за Флорънс Дженкинс, Стайко..

публикувано на 31.10.20 в 09:03