Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На 5 ноември "Ден след ден"

Пъзелът на местната власт е вече подреден. Изборите са вече история и на  ход са победителите.

В програмата този следобед ви срещаме с избраните кметове от ГЕРБ в област-Пловдив. Репортажът е на Антоанета Петричанска. 

Ще чуем изгубилия изборите вече бивш кмет на община Родопи Пламен Спасов.

Иванка Петкова ни среща и с  кмета на община Белово Костадин Варев,издигнат от МК“Гергьовден“ и спечелил трети мандат.

Ще говорим и с Николай Радев от БСП, който влиза в новия Общински съвет на Пловдив след като не спечели  кметската надпревара в Пловдив.

МЗ стартира Национална информационна кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“ Към днешна дата близо 1200 души се нуждаят от трансплантация. На фона на листата с чакащи пациенти, през тази година са извършени общо 32 трансплантации - темата коментира  д-р Костадин Чифлигаров - координатор по донорство, УМБАЛ "Свети Георги".

От съда Севдалин Палаузов разказва за поредния етап на делото за убийството на крадеца Жоро Джевизов,  по прякор Плъха, който бе застрелян от д-р Иван Димитров.

Създаването на Исторически бележник е част от проявите, с които се отбелязва 140-та годишнина на Окръжния и Районния съд в Пловдив. За тях ще ни разкаже Емил Костов

В минутите за култура Нели Бистрашка представя Графично ателие и среща с петима  художници - Ангел Гешев, Атанас Хранов, Румен Нечев , Николай Няголов и Янко Ненов.  

Ще има и още!


Още от категорията

„Алтер его” – хайку и сенрьо с Владислав Христов

Кой не знае какво е хайку? Кой не е писал за него? Всички сме наясно с тази поетична материя... Да, ама не, както казваше Петко Бочаров. Доста тънкости има в тази трудно доловима форма. Да не говорим за хумористичния й еквивалент – сенрьо! Най-характерните им особености ще ни разкрие един истински майстор, признат у нас и в чужбина – поета..

обновено на 17.04.21 в 09:58

Политика и здравеопазване - теми в "Ден след ден" на 16 април

В първото си работно заседание новоизбраните депутати успяха да се скарат заради закриването на Националния оперативен щаб и гласуваха оставката на кабинета „Борисов 3“, както и направиха първите си заявки за бъдеща законодателна работа. „Всички срещу ГЕРБ“ ли ще бъде новата формула? Ще успеят ли 6-те партии в Народното събрание да излъчат..

публикувано на 16.04.21 в 14:09

Вход свободен - прилив в зелено

Тази пролет е бавна и плаха. Такава боязлива пролет не е имало от десетилетия. Сякаш самата природа се още не може да се откъсне от студеното ложе на зимата.  Зеленият прилив обаче настъпва и нищо не може да го спре.  Всяка сутрин дърветата са все по- облечени и цветни. Светлината става все по- ярка и уверена. ПРОлет значи  ПРОмяна , значи ПРОлог към..

публикувано на 16.04.21 в 08:39

"Точно днес" за новите посоки

Петък, 16 април с Радио Пловдив и темите в програмата от 6.00 до 9.30 часа: Новият парламент бе открит с пререкания и обещанието за пълна ревизия на дългото управление на ГЕРБ, което уморявало по думите на ораторите.  Говорим за новия парламентарен сезон - дали скъсен или устойчив, за възможен кабинет на трите партии от протестите, както и за заявените..

публикувано на 15.04.21 в 15:28

Усмивки и радост "Ден след ден"

В името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководият от интересите на народа. Тази клетва положиха днес народните избраници в 45-тия парламент. "Народът ни изпрати тук за промяна", заяви Мика Зайкова, която откри първото пленарно заседание като най – възрастния..

публикувано на 15.04.21 в 15:00