Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият Общински съвет на Пловдив на първо заседание

| обновено на 11.11.19 в 09:49

На тържествена церемония в зала „Съединение“ на Историческия музей новоизбраните съветници, кметът Здравко Димитров и районните кметове положиха клетва. Церемонията води новоназначеният областен управител Дани Каназирева. Първото заседание на Общинския съвет бе председателствано по традиция от най-възрастния съветник-доц. Ангел Иванов от БСП.

"Управлявайте достойно и със сърце, винаги близо до хората", пожела Дани Каназирева. „Никой не е по-голям от Пловдив“, каза от своя страна кметът Здравко Димитров.

В 51 членния местен парламент на Пловдив 17 съветници има партия ГЕРБ, девет БСП, по петима представители имат „Съюз за Пловдив“, „Кауза Пловдив“ и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, местната коалиция НФСБ- ВМРО, четирима са от „Демократична България“, по един общински съветник  имат ДПС, „Воля“ и коалиция „Ние, гражданите“.

Пловдивският митрополит Николай ще отслужи в храм "Света Марина" молебен за успех на новоизбраните представители на местната мласт в Пловдив. Литийно шествие ще мине от храма до Община Пловдив, където ще се състои встъпването в длъжност на новия кмет Здравко Димитров.

От днес Пловдив има и нов областен управител. Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“ встъпва в длъжност.

На първи заседания се събират днес общинските съвети в Асеновград, Куклен, Кричим, Калояново и Сопот. На тях новоизбраните представители в местната власт ще положат клетва и ще изберат председатели на общинските съвети.

Новият кмет на община Асеновград е влиза д-р Христо Грудев от ГЕРБ. В 33-местния парламент партията му има 9 съветници, БСП и ДПС по 8, Патриотите и  БДС „Радикали“ по трима и два мандата има Демократична България.

В Куклен ще продължи да управлява Мария Белчева, издигната от ГЕРБ. В 13- местния съвет  ГЕРБ и ДПС имат по четири мандата, местната коалиция ЗС „Ал. Стамболийски“ – трима и ВМРО – двама.

В кметския кабинет в Кричим за четвърти път влиза Атанас Калчев от Движение за нашия град, което разполага със 7 съветници. ГЕРБ и ДПС имат по двама, а БСП и Единната народна партия по един.

В Калояново кмет остава Георги Георгиев от СДС като неговата партия е с най- много съветници – шестима, ГЕРБ са с четирима, БСП – с трима и по два мандата имат НФСБ и Воля.

В община Сопот кметът Деян Дойнов ще управлява втори мандат като коалицията около Воля, която застана зад него разполага с пет места, ГЕРБ, СДС и ВМРО имат по три, БСП – две, а Движение заедно за промяна – едно място.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02