Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проекти за 6 милиона лева в "Централен" чакат финансиране

Новият мандат на кмета на "Централен" Георги Стаменов започва с бърза ревизия на обекти, които се изпълняват в момента. Целта е приключването им до настъпването на зимата. Подготвят се и проекти, с които районът да кандидатства за финансиране пред голямата община. Сред тях са цялостното възстановяване на хълм Бунарджика и на Сахат тепе. Работи се и по реконструкцията на Небет тепе и на Източната порта.

Пред Радио Пловдив Стаменов заяви, че имат готовност за продължаване на облагородяването на Бунарджика, на Младежкия хълм и на Сахат тепе. Над 30 проекта  за облагородяване на  междублоковите пространства също чакат пари, за да бъдат стартирани. Една част от тях са в кварталите "Съдийски", "Мараша", в Първа градска част и др. С тези проекти ще се реши проблемът и с паркирането, казва новият стар кмет.

С готови проекти администрацията му разполага и за ремонти на улици и тротоарни настилки, и то съвместно с ВиК, за да бъдат подменени и подземните комуникации. Така един обект в следващите 20 години ще се експлоатира, а няма да се разкопава, което води до компрометиране. Въпрос на финансиране е стартът на ремонта на тези улици.

За миналата година имах проекти за над 6 милиона лева, надявам се да бъдат финансирани. Така ще отговорим на изискванията на нашите съграждани.

Стаменов заяви, че няма да увеличава броя на заместниците си, които в предишния мандат бяха четирима, но дали те и други чиновници в кметството ще запазят постовете си, ще стане ясно след оценяването на досегашната им дейност. 


Още от категорията

Пет сигнала за горещи работни помещения провери ИТ-Пловдив

Жълт код за високи температури е обявен за днес в 16 области в страната.  Предупреждението е в сила в почти всички райони на Централна и Западна България.  В тези, за които е обявен жълт код, се очакват температури над 35 градуса по Целзий.  Как работодателите спазват препоръките за работа на открито, кои са мерките и какви проверки се..

обновено на 27.07.21 в 11:43

Земеделието има нужда от свежите идеи на частния бизнес

Земеделците имат недоволства към националния план за възстановяване, който ще представим в Брюксел. Светлана Боянова, председател на УС на Института за агростратегии и иновации говори в предаването “Точно днес” на Радио Пловдив за възможностите пред напоителните системи, и кои браншове от селското стопанство остават с по-малко средства в плана?..

публикувано на 27.07.21 в 11:07

Рестартирай Европа: Европейският съвет за иновации

10 милиарда евро е бюджетът на Европейския съвет по иновациите за периода от 2021г до 2027 г. При старта му комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел зказа, че " в Европа има много иновативни и талантливи новосъздадени предприятия, но твърде често те си остават малки или се..

публикувано на 27.07.21 в 10:54

Да направим всичко възможно да ограничим вълната от Ковид-19

От нас зависи дали ще има четвърта вълна от Ковид-19 в България. Така проф. Ани Кеворкян , от катедра "Емидемиология и медицина на бедствените ситуации" в Медицински университет - Пловдив коментира темата на закъснелите ваксинации срещу вируса у нас.  Проф. Кеворкян посочи, че България изостава значително в темпа на ваксинации, като се нареждаме..

обновено на 27.07.21 в 10:06

Започна лятната академия на фондация "Заедно в час"

“Кулинарни експерименти” и “Създаване на приказки” са част от заниманията в тазгодишното издание на лятната занималня на фондация „Заедно в час“ . Единадесетото издание на лятната академия започна днес и продължава в рамките на три седмици до 12 август. За второ лято заниманията в академията се провеждат изцяло онлайн , заради пандемията от..

обновено на 27.07.21 в 08:58