"Вход свободен" - Изкуството като терапия

| обновено на 14.11.19 в 09:36

Европейския ден на Музикотерапията ще бъде отбелязан в страната ни за шести път. Ден по-рано ни гостуват музикотерапевтите Елена Кумчева, Радка Георгиева и Яница Чуканска. В разговора очаквайте подробности за  отбелязването на  професионалния  празник и как развитието на  музикотерапията в Пловдив и България. От събеседниците ни е и поканата за събитието „Как да „ударим барабана“ в училище“.

„В аванс“ разглеждаме изкуството като вградено средство за справяне с трудности.

“Следродилната депресия е нещо, за което е добре да се говори - в подходяща среда, когато човек е готов за това, понякога дори разпознаването носи облекчение на усещането за празнота и вина, което могат да изпитват родителите на новороденото.

Единствените неща, които вдигаха тежките облаци над мен и желанието ми да се хвърля от някъде или да избягам, бяха пеенето и разговорите с мама, и аз инстинктивно се бях вкопчила за тях.”Това са думи на Вяра Иванова, която ще ви представим като преподавател по пеене, солфеж, по английски, но и като родител на малко дете. Тези откровено споделени редове са част от описанието на идеята и причината за появата на  групата „Пеещите майки (и татковци) на Пловдив, чийто създател е Вяра. Днес  ще ви разкажем и за изпитанията, пред които е изправена почти всяка млада майка, сблъсквайки се със своите, и очакванията на обществото, в новата роля на родител.

„Предразсъдъци и следразсъдъци“ и днес ще бъде крайпътния камък, на който ще поседнем, за да помислим върху случващото се...

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Ранно Утро с "Шейкър"

В истински студеното януарско утро предпочитаме топлината и уюта на дома! В неделното утро ви предлагаме  своята компания, а с нея и срещите, разговорите и темите, които се надяваме да бъдат повече от интересни! Известно е,че упражненията за разтягане, използвани по време на часовете по физическа култура, в практиката на спортистите,..

обновено на 18.01.20 в 17:17

"Звукът на киното" с вкус на "Шоколад"

Tози "вкусен" филм на Ласе Халстрьом е създаден по едноименния роман на Джоан Харис. Историята, която ни разказва лентата, е само част от гаранцията за успеха на "Шоколад" , другата част добавят с участието си звезди като Джони Деп, Жулиет Бинош, Джуди Денч и Алфред Молина.  "Шоколад" се появява на екран през 2000-та година и събира в актива си..

обновено на 18.01.20 в 08:06

Петър Тосков в "Добро утро, Ден!"

 В „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува актьорът от Пловдивския драматичен театър Петър Тосков. Той има над 100 роли в театъра – някои незабравими, като двете главни роли в  два спектакъла  на „В очакване на Годо“,  и един моноспектакъл „Тоскография“. Прекрасният  му глас  отваря за него и оперно-филхармоничната сцена, свири на китара и..

обновено на 18.01.20 в 07:09

"Ден след ден" на Антоновден

Пловдивската митрополия започва ремонт на сградата на някогашното Гръцко училище, което се издига от южната страна на Джамбаз тепе. Какво планира собственикът да се случи в сградата и има ли разрешение от общината за ремонта? По темата чуйте кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов , о. Тодор , протосингел към пловдивския..

публикувано на 17.01.20 в 14:10

"Вход свободен" – щастие в петък

В края на работната седмица оставаме фокусирани върху предстоящите дни и тяхното най-пълноценно изживяване! Днес е презник, утре отново!  Традиционно, в петък отделяме време и внимание на книгите в „Четем с Радио Пловдив“. Със смяната на афиша идват и новините от света на киното. В рубриката ни „Уроци по щастие“ даваме старт на..

обновено на 17.01.20 в 11:37