Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден след ден"-разследвания, прогнози и резултати

| обновено на 04.12.19 в 14:55

За да се осъществи една измама, са нужни две страни- измамник и жертвите му. Връщаме се към оповестеното вчера разкриване на измама с пенсионни осигуровки в разговор с Розалия Джинева, директор на Териториалното поделение на НОИ в Пловдив. Случаят с изчезнали пенсионни досиета, който е част от разкритата измама, е отпреди няколко години и поставя въпроса дали някои от измамените не са били наясно, че от своя страна мамят и осигурителния институт.

Среща за рисковете от наводнение в района се състоя в Областната управа. Като основни проблеми бяха посочени  почистването на реките Марица и Първенецка, премахването на стари и опасни съоръжения, както и необходимостта от изграждането на преливници за отвеждането на дъждовните води. 

В две отделения на общинската болница в Асеновград текат ремонти. Управителят д-р Иван Червенков ги определя като неотложни, тъй като са първи след откриването на отделенията преди повече от 50 години.


Още от категорията

"Вход Свободен" – напрежение в сряда

Стрес и напрежение в средата на седмицата! Дишаме спокойно, защото всичко това е очаквано и в „реда на нещата“. Как и до колко домашният любимец може да облекчи негативната ни настройка? Има ли значение  изборът ни за съжителство с определено животно? Темата разглеждаме и в рубрикта „За и против“, с колегата Дора Башакова  спорим около екзотичните..

обновено на 22.01.20 в 10:11

Там някъде и ние тук „Точно днес“

На далечния австралийски континет продължават пожарите.Въпреки дъжда.   Изчезват животни и природа.  А  ние тук вече не забелязваме.  Свикваме. Нали Homo sapiens  оцелява.  Все по-самодостатъчен. Докога. Без  да се съизмерваме, но въпросът защо ние сме на дъното на всички негативни еврокласации, остава и тази година.  Понякога разбираме..

публикувано на 21.01.20 в 17:09

"Черният лебед" танцува в "Звукът на киното"

Тази събота ще ви предложим саундтрака на "Черният лебед"/"Black swan" . Филмът е модерен преразказ на класическия балет на Пьотр Илич Чайковски „Лебедово езеро“.  Лентата на Дарън Аронофски, в която ярко присъстват актьори като Натали Портман, Венсан Касел,  Уинона Райдър и Барбара Хърши, се появява на екран през 2010 година и печели "Оскар"..

обновено на 21.01.20 в 17:09

Проблеми и диалог "Ден след ден"

Община Чепеларе е със запорирани сметки заради задължения към адвокат и почистваща фирма. Кметът Боран Хаджиев смята, че предшественичката му Славка Чакърова е отговорна за проблема. Тя пък припомня, че запорирането на общинските сметки се е случвало често досега заради хроничния недостиг на средства и смята, че новият кмет трудно води диалог с..

публикувано на 21.01.20 в 14:52

Самоанализ и разговор за музика във „Вход свободен“

В международния ден на прегръдката и Бабин ден по стар стил, ето какво съвторихме за вас. С психолога Стоичко Миличин, коментираме темата за равносметката, която си правим преминавайки от едно десетилетие в друго, във връзка с рождения си ден – 29, 39, 49 години. Проучване показва, че на прага на подобно събитие, сме много по-склонни към..

обновено на 21.01.20 в 10:47