Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдив иска от "Индра" да "реанимира" транспортния проект

| обновено на 05.12.19 в 16:17

Поискали сме среща с ръководството на испанската фирма "Индра", която е ангажирана с транспортния проект на Пловдив, каза в кулоарите на сесията на Общинския съвет ресорният заместник-кмет Тодор Чонов. 

"Опитваме се да реанимираме труп". Така Чонов определи работата на новата администрация по проекта. 

Софтуерните решения на испанската фирма, вложени в проекта, са с давност отпреди 10-15 и вече са морално остарели и неефективни, каза той. 

Искането към "Индра" ще бъде в оставащата 1 година, която по договор те имат ангажимент по поддръжката, да адаптират системата към изискванията на пловдивския транспорт. 

Частичните мерки, които общината прилага, включват предстоящо въвеждане на турбинно движение по някои от най-натоварените кръстовища и премахване на сигнала за ляв завой, за да се намалят задръстванията.До Коледа ще изпробваме този модел, каза Чонов.


Още от категорията

ЕБВР ще подкрепи големите проекти на Пловдив

Европейската банка за възстановяване и развитие е готова да подкрепи Община Пловдив и нейната инвестиционна програма. Това става ясно по време на среща на кмета Здравко Димитров и зам.-кмета Илия Кирчев с вицепрезидента на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Ален Пилу.  Официалната визита на Пилу в България, е да се запознае с..

публикувано на 28.02.20 в 17:04

Две деца в Асеновград са под карантина след екскурзия в Италия

В Асеновград две деца бяха поставени под домашна карантина за 14 дни от личния лекар, като превантивна мярка срещу евентуална зараза с коронавирус.  Те са ученици в СУ „Свети Княз Борис I“ и  са били на екскурзия в Италия. Децата са под наблюдение, като засега не проявяват симптоми на заболяване.  На семейството са дадени указания и от Регионална..

публикувано на 28.02.20 в 16:07

Областният лидер на ВМРО в Пловдив е арестуван за корупция

Областният лидер на ВМРО – Пловдив Стефан Послийски беше арестуван.Послийски, който е и общински съветник, притежава консултантска фирма като част от проектите, по които е работил, са по линия на екологията и взаимодействието с Басейнова дирекция.  Все още няма официална информация за причината за неговото задържане. Очаква се това да стане в началото..

обновено на 28.02.20 в 16:02

Спецпрокуратурата и КПКОНПИ разследват корупция в Басейнова дирекция

По непотвърдена информация задържаните за разпит в Басейнова дирекция Източнобеломорски район са 5, а един от тях е бившият директор на РИОСВ отпреди няколко мандата Ивайло Йотков.  Служителите бяха изведени от сградата на дирекцията без белезници, а на входа полицаите са без тежко въоръжение и без маски.  Не е ограничено и влизането в Басейнова..

обновено на 28.02.20 в 15:12

Отложиха делото за отстраняване на Цветелина Кънева от длъжност

Делото за отстраняването на Цветелина Кънева като шеф на Басейнова дирекция беше отложено за 17 март, заради нейното отсъствие.  Задължително е тя да присъства за такава процедура, реши съдът.   В самотна атмосфера и опустяла банка, където застават подсъдими или обвиняеми,  започна и завърши кратко процедурното дело...

обновено на 28.02.20 в 15:11