Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Засилен контрол по пътища и заведения за студентския празник

В навечерието на студентския празник много млади хора пътуват до различни места в страната, където са избрали за прекарат утрешния 8-ми декември. 

Близо 3 хиляди студенти от всички краища на страната се очаква да пристигнат в курорта Пампорово. Студентското парти започва днес и ще продължи и утре в специална шатра с площ 2 000 кв. м и капацитет 3 000 души. В програмата участват най-добрите артисти от хип-хоп музиката и най-добрите от поп-фолка, уверяват организаторите.

В цялата Пазарджишка област е засилено полицейското присъствие до приключването на студентския празник. В осигуряването на обществения ред участва и жандармерията. 

Проверки са извършени в курортните комплекси във Велинград, Свети Константин, и Цигов чарк и Юндола, както и в градовете Пазарджик, Панагюрище, Стрелча и Белово, и селата Равногор, Варвара и Семчиново. Собствениците на хотелите и заведенията са предупредени да осигурят засилен контрол и прецизен пропускателен режим. 

Предвидени са внезапни и чести проверки както заведенията, така и по пътищата. Ще се следи за употребата на алкохол, наркотични и упойващи вещества, както и за техническата изправност на автомобилите. Екипи ще регулират движението по места, където има опасност от свличане на скални маси. 

В осигуряването на реда ще участват и пет мобилни екипа от зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Още от категорията

ЕБВР ще подкрепи големите проекти на Пловдив

Европейската банка за възстановяване и развитие е готова да подкрепи Община Пловдив и нейната инвестиционна програма. Това става ясно по време на среща на кмета Здравко Димитров и зам.-кмета Илия Кирчев с вицепрезидента на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Ален Пилу.  Официалната визита на Пилу в България, е да се запознае с..

публикувано на 28.02.20 в 17:04

Две деца в Асеновград са под карантина след екскурзия в Италия

В Асеновград две деца бяха поставени под домашна карантина за 14 дни от личния лекар, като превантивна мярка срещу евентуална зараза с коронавирус.  Те са ученици в СУ „Свети Княз Борис I“ и  са били на екскурзия в Италия. Децата са под наблюдение, като засега не проявяват симптоми на заболяване.  На семейството са дадени указания и от Регионална..

публикувано на 28.02.20 в 16:07

Областният лидер на ВМРО в Пловдив е арестуван за корупция

Областният лидер на ВМРО – Пловдив Стефан Послийски беше арестуван.Послийски, който е и общински съветник, притежава консултантска фирма като част от проектите, по които е работил, са по линия на екологията и взаимодействието с Басейнова дирекция.  Все още няма официална информация за причината за неговото задържане. Очаква се това да стане в началото..

обновено на 28.02.20 в 16:02

Спецпрокуратурата и КПКОНПИ разследват корупция в Басейнова дирекция

По непотвърдена информация задържаните за разпит в Басейнова дирекция Източнобеломорски район са 5, а един от тях е бившият директор на РИОСВ отпреди няколко мандата Ивайло Йотков.  Служителите бяха изведени от сградата на дирекцията без белезници, а на входа полицаите са без тежко въоръжение и без маски.  Не е ограничено и влизането в Басейнова..

обновено на 28.02.20 в 15:12

Отложиха делото за отстраняване на Цветелина Кънева от длъжност

Делото за отстраняването на Цветелина Кънева като шеф на Басейнова дирекция беше отложено за 17 март, заради нейното отсъствие.  Задължително е тя да присъства за такава процедура, реши съдът.   В самотна атмосфера и опустяла банка, където застават подсъдими или обвиняеми,  започна и завърши кратко процедурното дело...

обновено на 28.02.20 в 15:11