Нов аквариум с 36 вида корали в Природонаучния музей

| обновено на 14.12.19 в 12:36

В живата експозиция на музея е открит нов аквариум с 36 вида корали, няколко вида безгръбначни и риби. 

Сред красивите обитатели на умаления коралов риф са ярката „морска ябълка“ (Pseudocolochirus sp.), която е роднина на морските звезди и морските таралежи (тип Бодлокожи), пищната морска бета (Calloplesiops altivelis), чудатата листоноса змиорка (Rhinomuraena quaesita) и др.

През последните години аквариумът към музея не спира да се разширява и да обогатява видовия си състав, превръщайки се в едно от най-атрактивните места за посещение в Пловдив и в най-добрият аквариум в страната. 

За в бъдеще се предвижда изграждане на 10-тонен аквариум с акули и скатове, където животните ще могат да нараснат до пълните си размери. 

Галерия

Още от категорията

Slipknot "забива" в Пловдив за Hills of Rock

Американската хеви метъл група Слипнот (Slipknot)  включва България в европейското си турне през 2020-та. Популярната в световен мащаб група идва за първи път у нас и ще гостува на пловдивския фестивал Хилс ъф рок .    Четвърто му  издание ще се проведе на Гребния канал в края на месец юли. Слипнот ще са водещи участници в програмата за..

публикувано на 17.01.20 в 14:24

Матей Матеев представя изложбата си „Момиче с китара“

Художникът Матей Матеев открива своя изложба живопис „Момиче с китара“ в галерия „Резонанс“.  Вдъхновението за тази изложба започва от концерт на студенти от АМТИИ и преподавателката им по класическа китара проф.Стела Митева – Динкова.   В картините шестват различни образи, всички под знака на музиката: някои в момента на изпълнението на..

публикувано на 17.01.20 в 11:08

В "Срещите" за качеството на висшето ни образование

В "Срещите" тази събота - 60 минути за българското висше образование. Кой ще научи младите хора не да архивират истини, а сами да стигат до тях?  Кой ще им помогне  да изградят независим дух, защото само свободният дух може да задава въпроси?  Кой и как ще спре приликата на университетите със супермаркетите, където  надпреварата е за клиенти?  Разговор..

публикувано на 17.01.20 в 10:29

Акварелно "Завръщане" на Стоян Чуканов в галерия "Сигна"

Художникът Стоян Чуканов, който се завърна в България преди няколко години,  след като  над 12  беше  в Съединените щати, Белгия и Швейцария,  откри   своя изложба акварел  в галерия „Сигна“ в Пловдив.   Като илюстратор, той продължава да работи  за нюйоркско издателство, с  двуезични книги на  автори от над 40 националности. Между тях е и..

обновено на 17.01.20 в 06:43

Отворено писмо от екипа на Радио Пловдив

Скъпи наши слушатели и читатели, както сте забелязали, интернет страницата  на Радио Пловдив не обновява съдържанието си от 19.12. 2019 година. Отлаганите дълго време финансови въпроси и натрупаните от това проблеми доведоха до вземането на тежкото за нас решение да спрем публикациите. През 2019- та радиото не получи допълнително финансиране за..

публикувано на 16.01.20 в 14:04