Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За красотата на Коледа във "Вход свободен"

| обновено на 19.12.19 в 11:06

В днешното предаване, дни преди Коледа, ще обърнем внимание на отделни страни и това как всяка една от тях посрещат най-прекрасния празник от годината. 

Ще дадем съвети и за това как да купите подаръци за любимите си хора и в същото време да спестите пари. 

В рубриката „ЗОО мания“ ще изтъкнем интересни факти за животните, които са пряко свързани с Дядо Коледа. 

Днес във „Вход свободен“ ще говорим и за "Творилница - Коледни магнитчета с Хриси". Трудно ли е да изработим сами коледен сувенир? Ще разберем от самата нея. 

В минутите след 13.00 часа ще ви срещнем с Илия Виделинов, който ще ни разкаже повече за събитието „Молив зад ухото – коледни приказки“.

И разбира се, няма да пропуснем така очаквания коментар на колегата Жоро Пеев в рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“. 

Очаквайте ни след новините в 12. 





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" - изкуството като спасение

Ще си говорим за изкуство днес, за благотворното му влияние върху всеки аспект от човешкия живот! Срещаме се с Лучия Велева - председател на Фондация "Кураж", която ще ни разкаже за проектите свързани с рехабилитация на хора в неравностойно положение, чрез изкуство и образование.  Ще ви поканим и на музикално матине с програма включваща произведения на..

публикувано на 28.03.24 в 09:30

"Точно днес" за посоката към избори

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога доц. Иван Начев . От гледна точка на върналите мандата ПП-ДБ - разговор с народния представител от Пловдив област  Росен Костурков .  От Пловдив..

публикувано на 27.03.24 в 15:27

Живот в театъра "Ден след ден"

Политиката е театър, в който публиката често освирква актьорите. И призовава нови на сцената. А докато политическият театър у нас е еталон за театър на абсурда, животът налага своя дневен ред.  Безсрочна ефеткивна стачка започнаха работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в редица градове, включително Пловдив. Те настояват за..

публикувано на 27.03.24 в 14:57

Цветна сряда във "Вход свободен"

Все още е март и все още празнуваме Жената! Едновременно нежна и силна, търпелива и мъдра, изпълнена със страхове, но и с най - силна надежда - Тя е тази, която устоява на всяка трудност и премеждие, щом сърцето й е завладяно от любов!  В поредния епизод на "Жена - истории за Вселени" ви срещаме с Гергана Тачева - Жозефин, и нейния свят от изящни бижута...

публикувано на 27.03.24 в 09:30

ТеатралНо и реално „Точно днес“

Политиката като театър, различни постановки видяхме през последния месец, а почти сигурен резултат от тях е, че отиваме на предсрочни парламентарни избори. Президентът Румен Радев ще връчи на 27 март втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет на ПП-ДБ, но от ГЕРБ-СДС вече обявиха, че няма да участват в опити за съставяне на правителство...

обновено на 26.03.24 в 16:57