Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Let It Be прозвуча по "Хоризонт" в подкрепа на Радио Пловдив

| обновено на 18.01.20 в 08:40

Колеги от БНР – София подкрепиха протеста на Радио Пловдив срещу недостатъчното финансиране на програмата и полученото в края на миналата година най- ниско в системата ДМС. В предаването „Преди всички“ бе прочетено второто отворено писмо на екипа на Радио Пловдив, в което се обяснява защо след един месец е възобновено публикуването на актуална информация и интервюта на сайта радиото. 

В интервю за „Хоризонт“ Неда Велкова разказа, че представители на ръководството на Радио Пловдив и на протестиращите са имали среща с и.д. генералния директор и УС на БНР във вторник /14. 01. 2020г/, но ангажименти не са били поети, тъй като няма титуляр на поста. 

Проблемите са трупани през годините и до момента екипът на Радио Пловдив няма отговори на въпросите как се финансира БНР като цяло и отделните му национални и регионални програми. Оказа се, че тази година сме работили повече, но допълнителното материално стимулиране, което получихме, беше най-мизерното в системата на БНР и то при изпълнен рекламен план. 

По време на разговорите бяхме призовани да възобновим публикациите на сайта и Общото събрание на радиото се съобрази с това, защото на практика ние няма с кого да преговаряме. От избора на новия генерален директор, концепция и визия за развитието му на БНР, националните и регионални програми ще зависят и бъдещите ни действия. Факт е, че получихме отговори на първото ни отворено писмо и декларацията, която го придружаваше от част от кандидатите за генерален директор, които обещават да разгледат нашия случай. 

Как ще продължат преговорите с новия директор зависи от него, но смятаме, че това трябва да е една от първите му задачи. А от резултатите на преговорите ще зависи какво решение за бъдещи действия ще вземе Общото събрание на Радио Пловдив.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Даниел Стефанов

Няма реална пречка изборите да са 2 в 1

Политологът и изборен експерт Даниел Стефанов коментира в програма "Ден след ден" политическата ситуация, възможностите за избор служебен премиер и предстоящите избори. Според него през следващата седмица президентът ще направи своите консултации с политическите партии и записаните в Конституцията възможни кандидати за служебен премиер. Той смята,..

публикувано на 28.03.24 в 16:47
Иван Начев

Има много партии, които искат избори 2 в 1

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога  доц. Иван Начев . Политологът отбеляза, че има две групи от партии, които имат интерес от нови избори.  "Първо са тези, които са позагубили..

публикувано на 28.03.24 в 10:10

Очаква ни много мръсна кампания на изборите

Президентът не бърза с връчването на 3-тия мандат, според мен си изпълнява процедурните задължения по Конституция. Не е неочаквано за мен е и връчването на мандата на ИТН, каза в предаването "Точно днес" пловдивският депутат от ПП-ДБ Росен Костурков. Според него обаче ИТН може и да се опитат да съставят експертно правителство.  Избори 2 в 1..

публикувано на 28.03.24 в 09:46

Пловдив е домакин на форум за дигитализация в образованието

Участници от цялата страна ще дискутират в Пловдив - дигитализацията, иновациите и уменията на 21 век на майсторски клас, организиран от фондация „Световен образователен форум България“ Генералният секретар на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA) Пол Бърн, който е и член на съвета на Международната конфедерация на..

обновено на 28.03.24 в 06:38

Протест осуети изграждането на соларен парк в Калугерово

Мирен протест пред сградата на община Лесичово осуети поне за сега изграждането на соларен  парк в землището на пазарджишкото село Калугерово . В него се включиха ловци и жители на няколко села.  Протестиращите се събраха в 14 часа пред сградата на община Лесичово, където на заседанието на Общинския съвет трябваше да бъде разгледано..

публикувано на 27.03.24 в 13:27

Свързани новини

Отворено писмо от екипа на Радио Пловдив

Скъпи наши слушатели и читатели, както сте забелязали, интернет страницата  на Радио Пловдив не обновява съдържанието си от 19.12. 2019 година. Отлаганите дълго време финансови въпроси и натрупаните от това проблеми доведоха до вземането на тежкото за нас решение да спрем публикациите. През 2019- та радиото не получи допълнително финансиране за..

обновено на 16.01.20 в 14:20