Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Клуб "Неделя" гостува Панайот Стефанов от списание "032"

Днес в предаването ви срещаме с един от създателите на "032"- единственото градско списание за култура и стил. 

Журналистът Панайот Стефанов ще разкаже как любовта към родния Пловдив приема печатна форма като списание. Ще разберем от него какво е да си бяла врана в хартиеното море от жълтини и клишета; как едно безплатно списание за култура  оцелява  в  условията на войнстващ консумизъм и  безподобното удоволствие да плуваш срещу течението.

Започваме в 16 часа!

Още от категорията

Въпроси и отговори „Точно днес“

В очакване сме на заседанието на МС, където ще бъдат обсъдени мерките предложени от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов свързани с Ковид кризата. Своите позиции и предложения вече заявиха хотелиери и ресторантьори. Туристическият бранш настоява за прилагане на спасителни мерки. Темата ще коментира Румен Драганов,..

публикувано на 24.11.20 в 16:50

В търсене на по-малкото зло „Ден след ден"

Предложеното от здравния министър затваряне на все повече дейности, популярно като локдаун, изглежда оправдано и естествено. Затова и от браншовете, които тежката мярка ще засегне, идват не протести, а искания за справедлива компенсация. Ще разговаряме с Румяна Любенова, управител на туристическа агенция. В „Ден след ден“ ще имаме и картина от..

публикувано на 24.11.20 в 14:55

"Играч първи, приготви се" в "Звукът на киното"

Музика от филм на Стивън Спилбърг ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". Фантастичният "Играч първи, приготви се“ е сниман по едноименния роман на  Ърнест Клайн и се появи на екран през 2018 година.  „Играч първи, приготви се“ е интертекстуален филм за носталгията, който връща зрителя към 70-те и 80-те години на XX век, макар че – за..

обновено на 24.11.20 в 14:36

"Вход свободен" на прага на зимата

С настъпване на студените дни при много хора се отключва сезонна депресия или по-скоро тъга, която оказва влияние върху настроението, здравето, продуктивността и редица други физически и психически механизми. Ранното стъмване през есента и зимата също допринася за отключването на депресивни настроения.  Поради тази причина ще стартираме днешното..

обновено на 24.11.20 в 09:43

"Точно днес" по есенната спирала във вторник

Здравният министър и НОЩ запознаха Бойко Борисов с актуалната здравна обстановка, извънреден брифинг пък начерта мерките заради нарастващия брой 666,5 болни на 100 000 души от населението с Ковид-19. "Мерките влизат в сила от 27 ноември, те налагат затваряне на повечето дейности в държавата, заедно ще наложим локдаун ", каза здравният министър проф...

обновено на 23.11.20 в 17:04