Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електронните табла по спирките ще дават точна информация от идната седмица

Следващата седмица се очакват първите резултати след отстраняването  на основните проблеми със системата за управление на градския транспорт в Пловдив.  Това заяви  зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов. 

По думите му информационните табла трябва да заработят нормално и да  показват коректна информация по спирките за пристигащите автобуси и маршрутните разписания. „Има доста идентифицирани технически нередности. Работим пакетно по всичките компоненти. Най-вече по отстраняването на проблемите с комуникацията между автобусите, сървъра и информационните табла. Отстраняват се дефекти на някои монетни автомати и валидатори, както и тежки софтуерни проблеми, допълни Тодор Чонов.

Той посочи, че след пристигането на техническия екип от четирима експерти на испанската фирма „Индра“ се работи денонощно по  отстраняване на текущите проблеми и по обучението на служителите от общинското предприятие. 

Заместник-кметът анонсира, че в близките дни предстои да  се обсъди  идеята за обособяване на „зелена зона“ за паркиране в Пловдив. Темата обаче, първо ще се коментира  с общинските съветници, а след това ще бъде предложена и за обществено обсъждане.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Гневни брестовичани блокираха околовръстното на Пловдив

Жители на Брестовица блокираха Околовръстния път на Пловдив в района на Пещерския надлез. Така те изразяват недоволството си от нерешения проблем с качеството на питейната вода в селото, в която има манган, мътна е и негодна за пиене. „Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната вода на Брестовица. Това, което се изискваше..

публикувано на 24.04.24 в 17:09

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Пеещите фонтани отново радват пловдивчани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина отново радват пловдивчани и гостите на града. Топлото време тази пролет позволи по-ранното пускане на емблематичните фонтани в работен режим. Музикално-светлинното шоу започва всяка вечер в 21:30 часа от вторник до неделя включително, като единственият почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

Министърът на МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква Национално съвещание, след празниците, във връзка спредстоящите избори и противодействие на търговията с гласове, това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Калин Стоянов:  "Става въпрос за система, която онлайн дава информация за това къде какви..

публикувано на 24.04.24 в 13:06