Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Атаки и защити "Ден след ден"

С Васил Божков само загряваме! Прокуратурата ще е безкомпромисна към милиардери, политици, социално слаби, ако са нарушили закона“. Това заяви от Брюксел главният прокурор Иван Гешев.

Корупцията и войната между институциите са фокус на разговорите с двама анализатори в днешната програма „Ден след ден“:

Със социолога Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл", ще коментираме замразяването на отношенията президент – правителство и отражението на войната между институциите върху обществото и позициите на България върху геополитическата карта.

С геополитическия анализатор проф. Марин Русев ще говорим за първата по рода си санкция, която САЩ ще наложи на българин заради корупция. Ще разчитаме дадения сигнал и концентрирането на вниманието върху върховенството на закона, борбата с корупцията и независимостта на съда в нашата страна.

Друга гореща тема:

Новото замърсяване на река Марица отново от Пазарджик, но този път от завод „Каучук“, проследяваме чрез мобилизацията на институциите и контролните органи в града. За 15,30 часа е насрочена извънредната среща, свикана от областния управител на Пазарджик Стефан Мирев. Във втория час на програма очакваме връзка със Стефан Мирев или с Костадин Гешев, шеф на РИОСВ – Пазарджик.

В пловдивския участък на Марица замърсяване няма, категорични са институциите в Пловдив. Емил Костов разказва в репортажа си за аварийните екипи, които следят процеса и са готови да локализират и източат евентуален пробив на замърсяването в реката. 

Още от Пловдив:

Призната вина и 16 години затвор за командоса Светослав Каменов, жестоко убил  военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот преди две години. За показанията, екпертизите, пледоариите и присъдата разказва в репортажа си от съдебната палата Стоян Терзиев.

Ремонтите, трафикът и инвестициите в Пловдив, както и работата по ключови за града проекти – за това е очакваният разговор с Пламен Райчев, заместник-кмет с ресор "Строителство и инвестиции“. Заявката за интервю с представителя на общината е на Живка Танчева

Програма "Ден след ден" започва след новините в 15 часа и сме заедно до 17, бъдете с нас!


Още от категорията

В "Звукът на киното" джаз от Париж с "Еди"

Тази събота и неделя в "Звукът на киното" ще слушаме качествен джаз. Саундтракът на сериала "Еди" носи атмосферата на Париж, но не само като град на любовта и изкушенията, а и като град на културното многообразие.  Преведено на езика на музиката това е джаз.  Саундтракът на минисериала "Еди" съдържа 20 оригинални композиции на Глен Балард и Ранди..

обновено на 29.05.20 в 17:38

Чист въздух и удобен транспорт - теми в "Ден след ден" на 29 май

Община Пловдив прекрати обществената поръчка за проучване на нагласите и провеждането на разяснителна кампания сред домакинствата за преминаване на отопление от екологични източници. От друга страна от „Бизнесът за Пловдив“ настояват общината да вземе спешни мерки, за да се подобри чистотата на въздуха. Прекратената поръчка ще забави ли изпълнението..

публикувано на 29.05.20 в 14:29

За живота и ежедневието във „Вход свободен“

Всеки има право, на добра компания, в петък следобед. Любопитно ни е и днес коментираме природата, и законите на втория шанс, семейният консултант Динка Колева е насреща. Ще си говорим и за мед, пчелни продукти, както и за новия проект на общинско пчеларско сдружение „Акация – 1899“ Пловдив. Кой е най-търсеният мед? В кой град, в..

обновено на 29.05.20 в 09:39

Книги, театър, образование и здраве „Точно днес“

Освобождаването на мерките срещу Covid-19 ще продължи. В утрото на 29 май следим стъпките за връщане към нормален живот. Във времето от 7 до 9.30 часа ще чуете: Здравеопазване в условия на коронавирус. Последици и рискове. Разговор с доктор Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването. Матури и противоепидемични..

публикувано на 28.05.20 в 16:52
Обреден хляб за Игнажден

"Ден след ден" на Спасовден

На 28 май или 40-тия ден след Възкресение, наречен от православните християни Спасовден, а от хлебарите и сладкарите - професионален празник, ще се опитаме да замесим актуалното от деня с оптимизъм. Да видим ще можем ли с темите: Парите за България oт ЕС за възстановяване след коронакризата и създаването на държавни бензиностанции – бившият..

публикувано на 28.05.20 в 14:20