Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Зимни и други страсти в „Ден след ден“ на 6 февруари

| обновено на 06.02.20 в 14:36

Зимата напомни за себе си и колкото и красива да е, пак създаде трудности. В Смолянско отново има села без ток, затънали автобуси, закъсали камиони и коли. Зимната обстановка ще следим и в „Ден след ден“ с областния управител Недялко Славов.

И още:

Съдия Андон Миталов стана първият български гражданин, който е с наложена забрана да влиза в САЩ заради корупция. Освен него с такава рестрикция е и семейството му. Какъв знак е това за България, какви ще са последиците за страната ни и ще се отрази ли това на отношенията ни със САЩ – коментар на Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи.

60 души бяха арестувани при мащабна полицейска акция в карловското село Розино. От полицията и прокуратурата уточниха на нарочен брифинг, че голяма част от задържаните са криминално проявени, а срещу 6-ма е започнало досъдебно производство. По темата – репортаж на Стоян Терзиев и разговор с кмета на Розино Али Кючук.

85 млн. лв. са заделени за капиталовата програма на Пловдив през тази година. За кои обекти ще се разпределят парите – Живка Танчева разговаря със заместник-кмета по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев.

А от АБВ обявиха, че не са доволни от 100-те дни управление на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Защо и какви препоръки дадоха на местната власт, разказва Антоанета Петричанска.

“Одисей“ да пътува извън страната – това е амбицията на екипа на Драматичен театър Пловдив, който създаде спектакъла за програмата на града като Европейска културна столица. Възможно ли е това приключение, обаче, да се осъществи без местната власт и държавата? Отговора потърси Екатерина Костова.


Още от категорията

В очакване на март с „Шейкър“

И понеже движението напред е спасението, в предаването тази сутрин, ще правим прогнози. Мартенската такава ни очаква, със Стефи Недевска. Специален месец ще бъде този март, с визия и влияние за следващите няколко месеца. Кино и психодрама е специалната ни задача. Говорим с психолога Инна Бранева и Константин Бандеров. На 11 март, тук в..

обновено на 27.02.21 в 16:03
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26

Какво има зад завоите търсим „Точно днес“

Преди началото на предизборната кампания Радио Пловдив дава възможност на парламентарните и извънпарламентарни партии, които според социолозите е вероятно да влязат в следващия парламент, да заявят целите и готовността си.  За управляващата партия ГЕРБ ще говори   Георги Харизанов политолог и член на ГЕРБ. Вчера имаше, днес няма, и утре..

публикувано на 25.02.21 в 16:38
Фонтанът с ябълката

Вода, политика и символи в "Ден след ден" на 25 февруари

Премиерът Бойко Борисов бе тази сутрин на инспекция в Пазарджишко и обеща, че жителите на Панагюрище и пловдивското село Брестовица ще пият скоро чиста вода. По темата ще чуем репортажа на Емил Костов от премиерската инспекция в Панагюрище.  Премиерът обяви още, че ще настоява на заседанието на Европейската комисия довечера да се издават..

публикувано на 25.02.21 в 14:06