Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимни и други страсти в „Ден след ден“ на 6 февруари

| обновено на 06.02.20 в 14:36

Зимата напомни за себе си и колкото и красива да е, пак създаде трудности. В Смолянско отново има села без ток, затънали автобуси, закъсали камиони и коли. Зимната обстановка ще следим и в „Ден след ден“ с областния управител Недялко Славов.

И още:

Съдия Андон Миталов стана първият български гражданин, който е с наложена забрана да влиза в САЩ заради корупция. Освен него с такава рестрикция е и семейството му. Какъв знак е това за България, какви ще са последиците за страната ни и ще се отрази ли това на отношенията ни със САЩ – коментар на Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи.

60 души бяха арестувани при мащабна полицейска акция в карловското село Розино. От полицията и прокуратурата уточниха на нарочен брифинг, че голяма част от задържаните са криминално проявени, а срещу 6-ма е започнало досъдебно производство. По темата – репортаж на Стоян Терзиев и разговор с кмета на Розино Али Кючук.

85 млн. лв. са заделени за капиталовата програма на Пловдив през тази година. За кои обекти ще се разпределят парите – Живка Танчева разговаря със заместник-кмета по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев.

А от АБВ обявиха, че не са доволни от 100-те дни управление на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Защо и какви препоръки дадоха на местната власт, разказва Антоанета Петричанска.

“Одисей“ да пътува извън страната – това е амбицията на екипа на Драматичен театър Пловдив, който създаде спектакъла за програмата на града като Европейска културна столица. Възможно ли е това приключение, обаче, да се осъществи без местната власт и държавата? Отговора потърси Екатерина Костова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес ще усмихнем денят Ви със забавни рубрики, покани за събития и любопитни факти!  Заедно с директора на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - Пловдив, Симон Тютелян,ще Ви поканим на Ден на отворените врати,  който ще бъде отбелязан с разнообразна програма на 30-април. Събитието е под надслов "Нашият чуден свят" и за него ще научим повече минути след..

публикувано на 25.04.24 в 09:30

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41

"Вход свободен" - предстоящи ициативи и празници

В средата на работната седмица започваме бавно, но стремително да мислим в посока на предстоящите празници! В събота е Лазаров ден, в неделя е Цветница! Какви ще бъдат прищевките на времето, дали ще има слънце, ще можем ли да си направим пикник, да, това са въпроси, които изплуват в съзнанието ни винаги, когато предстоят почивни и особено празнични дни!..

обновено на 24.04.24 в 13:09