Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ревизията на приватизацията е много шум за нищо

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Решението на прокуратурата да извърши проверка на приватизационните сделки ме изненада, защото е прекалено късно за това. Такъв коментар направи по Радио Пловдив бизнесменът Владимир Каролев. Тази проверка много закъсня и няма да доведе до нищо, защото ако се открият някакви нарушения, особено ако разгледат така наречената „разбойническо-мениджърска приватизация“, която се правеше до около 2002 година, вече отдавна е минала всякаква давност, добави Каролев.

Затова по думите му, дори да излязат някакви факти за престъпления, те няма как да доведат до съответните наказания.

Освен това аз не знам каква експертиза имат от ДАНС и прокуратурата да разследват приватизационни сделки. Аз мисля, че те нямат такава компетентност и ако искат да направят нещо, трябва да назначат експерти, които разрибат от оценки на компании, от приватизация и от преговори.

Затова според мен това е по-скоро много шум за нищо, смята той.

Каролев са върна на работническо-мениджърската приватизация на софийски дружества в края на миналия век:

В приватизацията на общински предприятия в София доста активно участваха съветници както от БСП, така и от ОДС по това време. И всъщност нито едно от дружествата, които бяха приватизирани от РМД в столицата, нямаше служители на дружеството в борда. В бордовете бяха съветници и от двете партии или техни роднини, въпреки че БСП се правеха на опозиция. Ако това излезе документирано, нищо няма да може да се направи на тези хора, но поне ще се знае кой е виновен и ща има някаква политическа вина. А някои от тези хора са още в политиката, каза още Владимир Каролев.

В звуковия файл можете да чуете разговора на Екатерина Костова с него.


Още от категорията

Превозвачите няма да пуснат градските автобуси до селата

През тази седмица бяха проведени разговори за възможностите градският транспорт на Пловдив да обслужва населените места в по-малките  съседните общини.  Срещата беше инициирана след поредица от писма до кмета Здравко Димитров с молби, подкрепени от стотици подписи на жители от съседните села за по-удобен и редовен транспорт. Основният..

публикувано на 29.05.20 в 15:00

Битката с фалшивите новини трябва да продължи

Предложените промени в Закона за радио и телевизия бяха отхвърлени на комисия, но това не означава, че няма да влязат в зала и че ние няма да продължим да се борим за тях. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Александър Сиди, депутат от „Обединени патриоти“. Народните представители от групата внесоха два законопроекта за промени - единият..

публикувано на 29.05.20 в 11:33

Очаква се бум на усложнени хронични заболявания

Може да се очаква бум на случаи на усложнени хронични заболявания, а също и на нови недиагностицирани заболявания, в това число и онкологични. Тази прогноза направи доктор Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването и бивш заместник-министър на здравеопазването, който коментира последствията от спрения планов прием в лечебните..

публикувано на 29.05.20 в 10:49

С маска на матура, по девет души в класна стая на 1 юни

Уточнени са всички детайли за провеждането на държавните зрелостни изпити. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Вихра Ерамян, директор на ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив. В училището на матура ще се явяват 208 ученици. Тази година държавните зрелостни изпити ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки, които бяха разпоредени..

публикувано на 29.05.20 в 10:14

Европейските милиарди са нероден Петко в България

България ще получи 11,7 милиарда евро , ако бъде одобренo предложението на Еврокмисията за седемгодишната рамка на ЕС. Предложеният седемгодишен бюджет е от 1,85 трилиона евро, като 750 млрд. евро са за фонда за възстановяване от пандемията. Оказва се, че България ще получи много повече, отколкото трябва да плати.  "Ако това стане факт,..

публикувано на 28.05.20 в 15:15