Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ревизията на приватизацията е много шум за нищо

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Решението на прокуратурата да извърши проверка на приватизационните сделки ме изненада, защото е прекалено късно за това. Такъв коментар направи по Радио Пловдив бизнесменът Владимир Каролев. Тази проверка много закъсня и няма да доведе до нищо, защото ако се открият някакви нарушения, особено ако разгледат така наречената „разбойническо-мениджърска приватизация“, която се правеше до около 2002 година, вече отдавна е минала всякаква давност, добави Каролев.

Затова по думите му, дори да излязат някакви факти за престъпления, те няма как да доведат до съответните наказания.

Освен това аз не знам каква експертиза имат от ДАНС и прокуратурата да разследват приватизационни сделки. Аз мисля, че те нямат такава компетентност и ако искат да направят нещо, трябва да назначат експерти, които разрибат от оценки на компании, от приватизация и от преговори.

Затова според мен това е по-скоро много шум за нищо, смята той.

Каролев са върна на работническо-мениджърската приватизация на софийски дружества в края на миналия век:

В приватизацията на общински предприятия в София доста активно участваха съветници както от БСП, така и от ОДС по това време. И всъщност нито едно от дружествата, които бяха приватизирани от РМД в столицата, нямаше служители на дружеството в борда. В бордовете бяха съветници и от двете партии или техни роднини, въпреки че БСП се правеха на опозиция. Ако това излезе документирано, нищо няма да може да се направи на тези хора, но поне ще се знае кой е виновен и ща има някаква политическа вина. А някои от тези хора са още в политиката, каза още Владимир Каролев.

В звуковия файл можете да чуете разговора на Екатерина Костова с него.


Още от категорията

Новите мерки няма да засегнат тежко икономиката

"Чисто икономически резултатите от новите ограничителни мерки заради разпространението на коронавируса няма да бъдат толкова негативни, защото няма да има пълно затваряне. Това ще засегне главно сферата на услугите и образованието, а останалите сектори няма да бъдат пряко засегнати". Прогнозата направи по Радио Пловдив макроикономистът проф. Ганчо..

публикувано на 25.11.20 в 16:44

Дистанционното обучение може да навреди на децата

С отворено писмо до премиера, вицеприемиери, министрите и медиите  Българската асоциация на частните училища реагира остро срещу  преминаването на  дистанционно обучение във всички училища в страната и поиска  преразглеждане на предложението на здравния министър за затваряне на образователна система, както и  на възможност за частично и..

обновено на 25.11.20 в 15:35

Броят на засегнатите от насилие жени расте

От днес, до 10 декември се провежда световната шеснайсет дневна кампания на ООН за елиминиране на насилието срещу жените. Отбелязването на международния ден е инициатива на ООН за премахване на насилието (изнасилване, домашно насилие и др.), упражнявано върху жени. 25 ноември е обявен за такъв ден с Резолюция 54/134 на Общото събрание на ООН..

обновено на 25.11.20 в 15:26

С българската машина се гласува лесно и бързо

До 29-ти ноември ЦИК приема оферти за машините за гласуване. Ще бъдат закупени 9600 машини на цена 36 милиона лева. Това включва логистичното осигуряване на машините, обучението на ЦИК, Районните и  секционните избирателни комисии при провеждане на парламентарните избори през 2021-ва година. Участниците допуснати до втория етап на..

публикувано на 25.11.20 в 11:34

Затварянето на училищата е грижа и за учителите

Втората вълна на Ковид кризата е още по-опасна, заяви за Радио Пловдив психологът Иван Игов. За съжаление се появи ония Страх с голямата буква. Това е паникьорския страх, който блокира сетивата и чувствата ни. „Този страх порази много повече хора, отколкото самия вирус. Преди ме питаха, дали познавам някой болен, сега вече от имагинерна..

публикувано на 25.11.20 в 10:39