Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Пловдив с награда "Сирак Скитник"

| обновено на 13.02.20 в 12:17
19
Снимка: Ани Петрова, БНР

Тазгодишните носители на приза станаха известни на официална церемония   в БНР. На нея вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова приветства работещите в Старата къща с думите: БНР има най-важното качество – достоверността. 

Колективната награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година получи Радио Пловдив за своя проект „Мечтата и реалността – заедно“ - поредица предавания, посветени на откриването и домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019 г. Отличието бе спечелено в конкуренция с други 10 проекта на националните и регионални програми на БНР. Само в периода от януари до май 2019 творческите екипи на пловдивското радио са подготвили и излъчили 100 часа културно съдържание! Наградата получи главният редактор Марин Данев. С предаванията си Радио Пловдив отстоява ценности,които създават настоящето,пишат история и проектират бъдещето, подчерта той. По думите му, тези ценности са нашата инвестиция в почтеност към обществото и професионалните стандарти. Той припомни, че отстояването на ценностите е и причината по Радио Пловдив да звучи на всеки час Let It Be!

Индивидуалната награда за радиожурналистика, за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година получи Стефка Бакърджиева, от Радио Бургас. 

По предложение на Обществения съвет към Българското национално радио беше връчена и специална награда. Получиха я колегите от Програма „Хоризонт“ за значим принос в развитието на Българското национално радио. Голямата награда „Сирак Скитник” - за значим принос в развитието на Българското национално радио беше връчена на Мартин Минков, програмен директор на Българското национално радио.

В звуковия файл ще чуете главния редактор на Радио Пловдив Марин Данев.


Снимки: Ани Петрова

Още от категорията

МОН и БНР със съвместни подкаст - уроци по музика

Министерството на образованието и науката и Българското национално радио обединиха своите усилия да подготвят, осъществят и разпространят подкаст уроци по музика в помощ на учениците от всички класове в общообразователните училища Епизодите са подготвени от учители по музика от български училища и са публикувани на интернет сайта на БНР...

публикувано на 30.03.20 в 15:34

Македонски художник гостува в Културния център на Радио Пловдив

Изложба живопис „Космически пейзажи“ на  известния македонски художник  Деян Иванов – Маргус се представя в Културния център на Радио Пловдив. Картините са абстрактни, с усещането за реален сън и носят силна емоционалност и копнеж по Вселената. Авторът използва съвременна техника  на напластяване на фактура и цвят, които придават..

публикувано на 10.03.20 в 06:10

James Wylie &Yako Trio откриват новия сезон на "Камерна сцена" в Радио Пловдив

Първо студио на Радио Пловдив отново ще е домакин на джаз концертите на "Камерна Сцена Пловдив". Новият 11-и сезон ще открият  James Wylie & Yako Trio на 05 март от 19 часа.  James Wylie от Нова Зенландия,  саксофонистът и композитор, е специалният гост за концерта.  Мултиинструменталист и композитор James Wylie е роден в Уелингтън,..

обновено на 05.03.20 в 07:19

Легендарни БГ спортисти гостуват в Радио Пловдив за 25 години "Антена спорт"

По нетрадиционен начин екипът на БНР – Радио Пловдив ще отбележи тази събота, 29 февруари, 25-годишнината на обичаното и любимо предаване на хиляди слушатели „Антена спорт”.  Олимпийски, световни, европейски шампиони и рекордьори, легендарни футболисти, ръководители и съдии ще гостуват в Първо студио на Радиото, за да вземат участие на живо в..

обновено на 29.02.20 в 07:50

Радио Пловдив спира протеста си след обещание за достойно заплащане

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в БНР ще бъдат увеличени , заяви генералният директор на националното радио Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив.  В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия, заради полученото най-ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите..

обновено на 25.02.20 в 08:50