Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна строежът на нов завод край село Кадиево

Компания за ремонт на селскостопанска техника ще вложи 2 милиона евро в предприятие на територията на село Кадиево. Заводът ще бъде разположен на площ от 10 декара в местността „Гьола“ и в него ще работят 20 души.

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов и председателят на ОбС Георги Цанков заедно с инвеститора Васил Тасев направиха първа копка на новата база. 

Тасев е управител на мини ВЕЦ „Кадиево“, която е първата частна водноелектрическа централа в страната, изградена през 2013 г. 


Галерия

Още от категорията

Иззеха половин тон тютюн без бандерол от Шекера

Икономическата полиция в Пловдив иззе половин тон тютюн без акциз. Петима жители на Шекер махала са в ареста Близо 500 кг ситно нарязан тютюн е открит в микробус на бул. "Васил Априлов" в Пловдив при специализирана полицейската операция по линия на акцизните стоки. Служители от икономическа полиция и специализирани полицейски сили са..

обновено на 26.05.20 в 10:35

Отварят детските градини в Пловдив

Детските градини, яслите и млечните кухни в Пловдив отвариха от днес. Работят всички детски градини с изключение на една в район „Източен“ заради ремонт. Около 3900 деца се очакват в детските градини на Пловдив днес. Това са около 35% от общо 10 000, които ходят в детските заведения – съобщи заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов...

обновено на 26.05.20 в 10:30

Една от трите жени, ранени в Де́бръщица, е в критично състояние

Трите жени, които  пострадаха  при катастрофата в пазарджишкото село Де́бръщица на 24 май, остават на лечение в МБАЛ-Пазарджик. 76-годишна жена е претърпяла две операции, като е стабилизирана и контактна. 88-годишната жена, приета в Ортопедично отделение , също е претърпяла две  операции заради фрактури по левия крак и ляват а ръка...

публикувано на 26.05.20 в 10:24

Обновената детска градина в Ново село отвори врати

Над 30 деца прекрачиха прага на обновената детска градина в Ново село в първия й работен ден днес след затварянето на детските заведния заради коронавируса.  “Родителите могат да бъдат спокойни, че в детската градина в Ново село може да се осигури дистанция дори в двора, защото е огромен и с много съоръжения за игри. Може да се каже, че..

публикувано на 26.05.20 в 10:23

10 нови случая на коронавирус у нас

Положителните проби за COVID-19 през последното денонощие в България са 10. От тях в болница са настанени четирима. Тествани са 295 души, като има 4 активни области. Така общият брой на заразените с коронавирус у нас е 2443. Това съобщи  Ангел Кунчев по време на сутрешния брифинг на националния кризисен щаб. В София броят на новите случаи е 4, Сливен..

публикувано на 26.05.20 в 08:09