Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мараджиев подаде оставка като лидер на ГЕРБ в областта

| обновено на 18.02.20 в 14:34

Георги Мараджиев подаде оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ като областен координатор на партията в област Пловдив. Като мотив за това свое действие Мараджиев посочва желанието си името на  ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите.

В ГЕРБ имаме едно правило – когато има някакъв проблем, нормалната практика е да поемеш отговорността, която ти се полага. Аз съм си поел своята отговорност и съм си подал оставката пред Изпълнителната комисия на партията, заяви Георги Мараджиев. Той смята, че атаките срещу него не са случайни.

На специална пресконференция Мараджиев обяви, че той и съпругата му разполагат с четири апартамента на Слънчев бряг. Последният от тях е закупен през 2019 година и затова все още не е деклариран. Той каза още, че те са закупени със средствата от печалбите от частния му бизнес, който развива до момента на неговия избор за кмет на Стамболийски.

Става въпрос за апартаменти, които са от 50 до 60 квадратни метра и те са на стойност около или малко над 30 000 евро, обясни Мараджиев. Той разясни и  продажбата на терена от близо 6 декара на стойност 2 милиона и 200 хиляди лева край Цалапица, чийто купувач е синът му.

Никога не съм продавал нива. Няма нива. Има урегулиран поземлен имот, има една фабрика, която е продадена и това е упоменато в декларацията от 2016 година. Това нещо съм го продал на „Полипласт-Мараджиев“ ООД. Синът ми Рангел Мараджиев не го е купил като физическо лице, купува го фирмата, обясни Георги Мараджиев.

Той смята, че атаките срещу него са политически.

Като политическа фигура и като областен координатор на ГЕРБ, успях да нанеса най-бруталните щети на политическа партия БСП. Никога досега ГЕРБ не е имал 10 кмета от 17. БСП имат три. На мен никой няма да ми прости активността, която имах и постигнатите резултати. Полититчески няма как да не бъда атакуван, обясни Мараджиев.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение.

Общинският съветник Атанас Мавродиев обясни пред Радио Пловдив, че не атакува Мараджиев, а изпълнява задълженията си като съветник и сигнализира, когато има нередности. Той е подал поне десет сигнала до институции.

Най-фрапантен, който мирише на корупция, е за закупени апартаменти с пари, които имат неясен произход, обясни Мавродиев.

Георги Мараджиев каза за него: Това е човек, който на втора инстанция е осъден за неправомерно усвояване на европейски средства.
Галерия

Още от категорията

Болница „Св. Пантелеймон“ "налива" пари в „Св. Мина“

МБАЛ „Св. Пантелеймон“ ще подпомогне другата общинска болница в Пловдив  „Св. Мина“  като прехвърли по сметката й част от средствата си.  Това стана ясно от писмено заявление на управителя на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Константин Сапунджиев до Директора на РЗОК Йорданка Караиванова. Припомняме, че двете общински болници са с едноличен собственик на..

публикувано на 01.12.20 в 11:15

Пожар в апартамент в Пазарджик погълна 68-годишна жена

Жена е починала при пожар в апартамент, намиращ се в Пазарджик. Сигнал за случилото се бил подаден тази нощ малко преди 2 часа в пожарната служба.  Към мястото незабавно бил насочен един противопожарен автомобил с дежурната смяна огнеборци. Пристигайки на мястото, те установили наличие на задимяване в жилището.  В коридора, в близост до входната..

публикувано на 01.12.20 в 11:00

Над 2800 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 303

Рекорден брой починали с COVID-19 у нас отчитат от Единния информационен портал.  За изминалото денонощие животът си са изгубили 221 души, с което смъртните случаи от началото на пандемията стават 4035. За изминалото денонощие новозаразените с коронавирус в страната ни са 2814 .  Направени са 6825 PSR теста, или 41.2% от тестваните са..

обновено на 01.12.20 в 09:41

Грейва Коледната елха пред общината

Днес ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Пловдив.  Заради удължената извънредна епидемична обстановка, за първи път няма да има тържествена програма. Целта е да не се струпват хора около елхата. Коледната елха е висока 13 метра и е украсена с 4000 лампички. Произведена е в Раковски, където е единственият на Балканите производител..

обновено на 01.12.20 в 09:41

Откриха нова детска площадка и игрище в „Източен“

Новата детска площадка е на ул. „Генерал Радко Димитриев“, в парка с паметника. Облагородено е и междублоковото пространство, изградена е алея с 16 пейки, поставя се и ново LED осветление.  В съседство бяха построени две игрища за набиращия все по-голяма популярност спорт петанк.

публикувано на 01.12.20 в 09:38