Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Калековец задържаха осъждан за 4 кражби

31 годишен рецидивист, жител на Калековец, беше задържан от криминалисти от РУ Труд броени часове след като откраднал множество вещи от къща в същото село. Той е осъждан за кражби вече 4 пъти, като три от тях са в условията на повторност, съобщиха от пловдивската полиция. Последното му наказание е лишаване от свобода за 8 месеца. То вече е изтърпяно и от края на миналия ноември мъжът е излязъл от затвора. Малко след това обаче отново откраднал.. 

За вчерашния случай, при който задигнал множество вещи, познайникът на полицията е в ареста с прокурорско постановление за 72 часа. В хода на разследването ще бъде установена съпричастността му към други кражби на територията на РУ Труд, за които се водят досъдебни производства. 

По думите на  жители от село Калековец, мъжът не работи и се препитава с доходи от продажби на откраднатото, а с част от парите си набавя и наркотици. 

А в Първомай полицаите задържаха 16 годишен, посегнал на 4 надгробни плочи. Те били съборени и върху тях личали удари с тъп предмет. Младежът признал за случая, какви са мотивите му, обаче, полицията не съобщава. Образувано е досъдебно производство, към разследването са приобщении и показания на очевидци. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Пеещите фонтани отново радват пловдивчани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина отново радват пловдивчани и гостите на града. Топлото време тази пролет позволи по-ранното пускане на емблематичните фонтани в работен режим. Музикално-светлинното шоу започва всяка вечер в 21:30 часа от вторник до неделя включително, като единственият почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

Министърът на МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква Национално съвещание, след празниците, във връзка спредстоящите избори и противодействие на търговията с гласове, това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Калин Стоянов:  "Става въпрос за система, която онлайн дава информация за това къде какви..

публикувано на 24.04.24 в 13:06

Брестовица отново на протест заради замърсената с манган вода

Жители на Брестовица организират пореден протест, като в края на работния ден (17 ч.) ще блокират Околовръстния път и Пещерско шосе в Пловдив. Недоволството им е породено от качеството на питейната вода в селото, която е с наличие на манган, мътна и негодна за пиене. „Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната..

обновено на 24.04.24 в 11:23