Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пада карантината на болницата в Пещера

Отменя се карантината  на вътрешното отделение на болницата в Пещера, където от седмица  са изолирани 22 медицински работници и 13 пациенти. Това реши на извънредно заседание областния кризисен щаб в Пазарджик.

На онлайнбрифинг областният управител на Пазарджик Стефан Мирев съобщи, че всички повторни проби поставените под карантина са отрицателни: "С оглед на което Щабът взе решение

Вътрешното отделение на болницата в Пещера да бъде освободено от карантина и хората, които са в него, да бъдат изпратени в къщи, където да продлъжи тяхната карантина".

Вътрешното отделение на болницата в Пещера бе поставено под изолация заради 4 положителни проби с коронавирус на пациенти, които се лекували там, както и на три заразени медицински лица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Земетресение стресна Девин и околността

Силно земетресение малко след 8.30 ч тази сутрин разлюля Девин. Трусът разтърсил земята хоризонтално с бучене. Според данните на НИГГГ-БАН - Секция Сеизмология, епицентъра му е бил между Девин и Пазарджик и е било с магнитуд 3.2 по скалата на Рихтер, на дълбочина 5 км.  Преди това в самият Девин е имало трус с магнитуд 3.8 по скалата на Рихтер,..

обновено на 29.03.24 в 10:11

Искат свалянето на председателя на ОбС в Пазарджик

В пазарджишкият общински съвет е внесено искане за отстраняване на председателя на местния парламент Найден Шопов от ГЕРБ. Предложението е на общинския съветник от коалиция „Заедно за силна община“ с мотив, че Найден Шопов , въпреки, че е бил кандидат за поста, е участвал в гласуването за председател на общинския съвет, което е конфликт на интереси...

обновено на 29.03.24 в 10:09

В Пловдив отбелязват 20 г. членство на България в НАТО

Кръгла маса, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО ще се проведе във Военния клуб в Пловдив.  Организатор на събитието е Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“.  Освен дискусия за основните приоритети на външната ни политика в края на ХХ век , довела до членството ни в НАТО, ще бъдат представени документални..

обновено на 29.03.24 в 09:03

Бившият районен кмет Ральо Ралев отново на съд

С разпити на свидетели и вещи лица в Окръжния съд продължава делото срещу бившия кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев и двамата негови помагачи.  С тогавашната служителка на кметството Даниела Вълова и бизнесмена Иван Делевски поискали 60 хиляди лв от строителен предприемач за издаване на разрешително за строеж.  Обвинението сочи Ралев..

обновено на 29.03.24 в 09:03

По разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли, за тока нищо е ясно

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града.  Заместник  - председателят на УС на дружеството Калина Трифонова обясни, че разчетите им са във основа на съществуващите регулации и наредбата за ценообразуването, която предвижда признаване на..

обновено на 29.03.24 в 09:01