Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Центърът на Пловдив е пуст и неработещ

Всички магазини в Пловдив са затворени. Работят единствено аптеките, дрогериите,  хранителните  магазини , финансовите институции и представителствата на мобилните оператори. До ситуацията се стигна след критиките на ген. Мутафчийски, че Пловдив не спазва ограниченията, а  кметът Здравко Димитров препоръча  хората да спазват стриктно  утвърдените  от националния оперативен щаб  мерки за сигурност с цел да се ограничи разпространението на коронавируса.

От днес  пеши полицаи патрулират по двойки на отстояние от 300 метра, за да предупреждават  гражданите да се върнат вкъщи, ако нямат спешна необходимост от храна, лекарства или плащане на сметки. На част от хората се изискват и личните документи за проверка.          Днес в Пловдив бяха съставении 155 акта по 5000 лева за неспазване на ограниченията, въведени срещу разпространението на коронавируса. Припомням, че вчера 92 пловдивчани също бяха санкционирани за забранени разходки.

Градският транспорт  работи в активната част на деня с празнично разписание.

Междувременно Общинският кризисен щаб предлага пакет от по-строги мерки срещу разпространението на епидемията от коронавирус в Пловдив. Те бяха гласувани на заседание днес и ще бъдат внесени за одобрение от Регионалната здравна инспекция-Пловдив и Министерството на здравеопазването. Също така ще бъдат изпратени до Областния кризисен щаб и Националния оперативен щаб.

Предложението за затягане на извънредното положение в града е инициирано от кмета Здравко Димитров, след като през двата почивни дни бяха констатирани редица нарушения на противоепидемичните мерки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08

ПП внася предложение за оставката на председателя на НС Желязков

На утрешното заседание НС ще разгледа внесеното от ПП в деловодството на парламента предложение за оставката на председателят Росен Желязков, това обявиха в Пазарджик съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асенн Василев. Като мотив те посочиха системното неизпълнение на законодателната програма от страна на Желязков. „ Цялостно..

публикувано на 24.04.24 в 20:07

В Карлово набелязаха мерки срещу престъпността

Мерки за предотвратяване на престъпленията обсъдиха в Карлово директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Георги Чергов и кмета на общината Емил Кабаиванов. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност. Според краткия доклад на..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58