Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" с музика на "Queen" - "Като рицарите"

| обновено на 05.04.20 в 10:55

Филмът на Брайън Хелгеланд "Като рицарите"/A Knight's Tale ще ни донесе чудесни спомени с прекрасната музика и гласовете на легенздите от "Queen и Роби Уйлямс. 

Защото именно музикантите от британската група, без отишлия си твърде рано Фреди Меркюри, влизат заедно с Роби в студио, за да запишат кавъра на "We Are The Champions", станал разпознаваема емблема на филмовата приказка

Саундтракът на "Като рицарите" ще чуете тази събота от 8.00 и още веднъж в неделя след новините в 15.00 часа.  

Звездата на филма, появил се на екран през 2001 година, е холивудската звезда Хю Леджър. 

“Ако вярва силно, човек може да постигне всичко”, казва бедният мъж на сина си. “Човек може да промени съдбата си. ”Когато момчето протяга ръка към звездите, баща му прошепва: “Промени своята, Уилям. Промени я.”. Но това е през XIV в., а не сега.

Немислимо е нелепата детска мечта на бедния Уилям Тачър (Хийт Леджър) да стане рицар да се сбъдне. Но така е само докато приятелите, съдбата, ловките измами и една изключително красива дама не го превръщат магически в доблестния рицар. Сър Улрих фон Лихтенщайн от Гелдерландия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Сроковете изтичат „Ден след ден“

Държавата е в обратно броене, за да вмести европейските и предсрочните парламентарни избори в една дата – 9-ти юни. Текат последните три дни от валидността на белите рецепти, които от 1-ви април ще бъдат заменени с електронни, като в същото време две организации пуснаха мобилно приложение "Намери своето лекарство", което ще помага на..

публикувано на 29.03.24 в 14:36
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

"Вход свободен" в преддверието на април

Марта се умори да гримасничи и реши да се усмихне на сбогуване!  Слънце грее , птички пеят, дърветата  неудържимо се раззеленяват. Хората , жадни за слънце и топлина изпълват улици и паркове, но още ходят със зимни физиономии понеже вече са в плен на пролетната умора. Пустата й всесезонна мания за оплакване не ще да ни пусне , или поне така ни отърва..

публикувано на 29.03.24 в 09:50

В последния петък на март - "Точно днес"

Крехката надежда от началото на  седмицата за сформиране на Кабинет се изпари безапелационно само в рамките на часове и дори преди края си последната мартенска седмица постави предупредителната удивителна за ново изборно очакване. С много въпроси и недоизказаност.  Президентският гамбит продължава с разговори, но вече не с партиите, а с личностите, които..

публикувано на 28.03.24 в 17:12

Решения и избори в "Ден след ден"

След трите завъртания с връчването на мандати от президента, започна и въртележката с възможностите за нов служебен премиер преди поредните избори. Кога  ще бъдат те и по какъв начин ще се проведат? Възможна ли е промяна, която да провокира повече хора да гласуват доверие на политиците или отново ще бъдем мълчаливи свидетели на ниска избирателна..

публикувано на 28.03.24 в 14:41

"Вход свободен" - изкуството като спасение

Ще си говорим за изкуство днес, за благотворното му влияние върху всеки аспект от човешкия живот! Срещаме се с Лучия Велева - председател на Фондация "Кураж", която ще ни разкаже за проектите свързани с рехабилитация на хора в неравностойно положение, чрез изкуство и образование.  Ще ви поканим и на музикално матине с програма включваща произведения на..

публикувано на 28.03.24 в 09:30