Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив търси консенсус за ул."Карловска"

Община Пловдив отваря онлайн анкета във фейсбук страницата си за постигането на обществен консенсус по бъдещия облик на емблематичната  ул. "Карловска". Допитването се провежда по инициатива на Главния архитект на града арх. Димитър Ахрянов и има за  цел да бъде намерен баланс между интересите на хората, които живеят на ул. “Карловска”, и останалите граждани.

До момента са предложени 4 варианта за бъдещето развитие на емблематичната улица. Според първия, тя губи паважната си настилка и се преасфалтира, както е по план съгласно Водния проект. 

Втората опция е обликът и функционалността на улицата да бъдат съхранени. В този случай тя ще запази паважната си настилка и ще остане пътно платно с паркоместа. Паветата няма да бъдат премахнати, но ще се преподредят. 

Третото предложение гласи тротоарите на улицата да бъдат изравнение с пътната настилка. Това ще премахне възможността за паркиране и улицата ще се превърне в зона със споделено използване между пешеходно и автомобилно движение. 

Последният вариант се състои в това отсечки от улицата да бъдат превърнати в изцяло пешеходна зона. Идеята е “Карловска“ да придобие облика и функцията като улиците в квартал “Капана”, като това ще даде възможност за изграждането на пространства за активен обществен живот със заведения, места за културни събития и други пространства. 

Визията и функционалност на ул. “Карловска” ще се решат след постигането на общ консенсус между гражданите, съобщават от пресцентъра на Община Пловдив. Анкетата, в която всеки може да се включи с мнение, ще е активна до 1 май.  След това резултатите ще бъдат обобщени и оповестени. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръсния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

публикувано на 24.04.24 в 17:09

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Пеещите фонтани отново радват пловдивчани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина отново радват пловдивчани и гостите на града. Топлото време тази пролет позволи по-ранното пускане на емблематичните фонтани в работен режим. Музикално-светлинното шоу започва всяка вечер в 21:30 часа от вторник до неделя включително, като единственият почивен ден е понеделник. Поетапно се пускат и..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

Министърът на МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква Национално съвещание, след празниците, във връзка спредстоящите избори и противодействие на търговията с гласове, това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Калин Стоянов:  "Става въпрос за система, която онлайн дава информация за това къде какви..

публикувано на 24.04.24 в 13:06