Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергов с най-много номинации за лидер на БСП-Пловдив

Седем са кандидатите за градски лидер на БСП в Пловдив. В събота ще се проведе отчетно-изборната конференция на градската партийна организация на социалистите. 

Досегашният председател Красимир Трифонов ще се кандидатира за втори мандат, но с най-много номинации е председателят на областния съвет на БСП Георги Гергов. На последния пленум на 13 юни в София Гергов се изказа остро срещу лидера на социалистите Корнелия Нинова. Той смята, че тя трябва да освободи поста и партията да има нов председател през септември.

За лидер на социалистите в града ще се състезава и Иван Петков – Бебето, който открито защитава Нинова и направи форум през февруари с нейно участие в Пловдив. Другите кандидати са Атанас Петков, д-р Любомир Паунов, Йордан Василев, Христо Бозуков и Юри Хоптериев. Заради Ковид-пандемията конференцията ще бъде закрита за гости и медии.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кръстиха спирка в Смолян на алпиниста Христо Христов

Спирката на „Здравец“ в Смолян ще носи името на алпиниста Христо Христов, който прави безкислородно изкачване на „Еверест” на 20 май 2004 г.  На слизане той остава завинаги под върха.  Паметните са неговите думи: „Не е важен върхът, а пътят извървян до него”.  Алпинистът посмъртно беше удостоен със званието Почетен гражданин на Смолян.

публикувано на 18.04.24 в 11:39

Градска, Дондукова или "Иван Вазов" е обновената градина в Пловдив?

Няма документи, в които официално градината да е наречена Дондукова, каза Петко Георгиев от НБ "Иван Вазов" и уточни, че при тях се пази единствената карта, която показва Градската градина от първите и години.  Градината се нарича Дондукова от близо 30 години насам. Вече е експонирана изложба в Градската градина, която показва първия проект за годината...

публикувано на 18.04.24 в 11:25

Полиция вместо светофар регулира трафика при Денталния факултет

Заради авария в табло на ЕВН светофарът на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ с ул. „Любен Каравелов“ в момента не работи, предупреждават от „Организация и контрол на транспорта“.   Веднага е установена връзка с „Пътна полиция“, за да се регулира движението. От общинското предприятие призоват шофьорите да се съобразят със ситуацията, да спазват..

публикувано на 18.04.24 в 10:41

Откриват късноантична сграда "Ирини“ в подлез "Археологически"

В Международния ден за опазване на паметниците на културата в Пловдив официално ще бъде открита късноантична сграда "Ирини“, която се намира в подлез „Археологически“ и е част от сериен обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия“.   Заедно с това ще бъде отбелязана  и третата годишнина на..

обновено на 18.04.24 в 07:05

Откриха огнище на птичи грип в Асеновград

Огнище на птичи грип е открито в обект за отглеждане на кокошки носачки в Асеновград, където се отглеждат над 150 хиляди птици. Пробите за изследване са изпратени заради наблюдаваната от регистрирания ветеринарен лекар повишената смъртност в птицефермата, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.  Определена е 3-километрова..

публикувано на 18.04.24 в 07:03