Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЦМ дари ехограф на урологията на УМБАЛ "Пловдив"

Модерен ехограф дари КЦМ АД на Клиниката по урология на УМБАЛ „Пловдив“. Апаратът е част от продължителен ангажимент, който металургичната компания има към клиниката, подчерта нейният началник професор Димитър Шишков:

„Искаме да изразим нашата дълбока благодарност. Това, което казвам за пореден път е, че единственото предприятие, което мисли за здравеопазването, и то сериозно-като помощ като благотворителност за нашето закъсало здравеопазване- това е КЦМ. Факт, който те за пореден път доказаха със закупуването на новия ехограф. С него ние ще прецизираме диагностиката на всички онкоболни в нашия регион и не само в него. Защото нашата клиника обслужва почти цяла Южна България, а имаме пациенти и от София, Варна и Бургас.

Те дадоха едно рамо в новото лечение и диагностика на урологично болните. Ако не беше КЦМ, урологията нямаше да може да работи. Защото в последните 15-20 години 80% от закупената апаратура е именно от тях“.

Досега ползваният от клиниката апарат е закупен отново от КЦМ. Той е на близо 20 години, но продължава да работи, допълни проф. Шишков.

„С него се преглежда долу в кабинета, докато новият апарат ще бъде ползван най-вече за оперативна дейност. С него можем да разбиваме камъни през кожата на пациента. Можем да правим и прецизна диагностика на рака на простатата, на пикочния мехур, на бъбреците. С това ние отиваме на едно европейско ниво в диагностиката.

Това пък ни дава възможност да пестим други средства, които са свързани с компютър томограф, с ядрено-магнитен резонанс, които са много скъпи изследвания. Това е апарат, който ни дава почти 90-100-процентова точност в диагностиката“.

Румен Цонев, който е главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп, подчерта, че дарителството е постоянен ангажимент на компанията. В конкретния случай това е стремеж да се окаже помощ в лечението на урологичните заболявания в момент, в който пандемията от коронавирус привлича основното внимание и ресурс:

„Това е част от нашата програма за корпоративна социална отговорност. Това е част от нещата, които ние правим за хората, с които живеем в нашия град. Да помогнеш на българското здравеопазване е нещо дълбоко осъзнато. Чрез този акт ние се опитваме да напомним, че човек за съжаление се среща не само със заразни болести, а и с други, чието лечение не търпи отлагане. Това дългогодишно сътрудничество, което имаме с Киниката по урология м УМБАЛ „Пловдив“ за нас е важно да продължи. Те знаят, че имат един приятел, който-когато има възможност-ще им помогне“.

„С този апарат, както и с останалите дарени от КЦМ, които преди около месец представихме, клиниката става една от най-модерните в България“, каза д-р Динчо Генев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Пловдив".

На церемонията присъстваха и инж. Иван Добрев, изпълнителен директор на КЦМ АД, както и д-р Дарина Кръстева, която е ръководител служба "Трудова медицина" в КЦМ АД.

Всяка сряда екип на клиниката ще преглежда болни с урологични проблеми в Центъра за здраве в КЦМ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

На 15 август решават кога да затворят Бетонния мост за ремонт

Половин година ще продължи  реконкрукцията на Бетонния мост, но все още не е ясна точната дата, когано ще започне. Решението ще бъде взето на 15 август от община Пловдив, НКЖИ и фирмата изпълнител. Това съобщиха на съвместна пресконференция генералният директор на НКЖИ инж. Златин Крумов, ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски, кметът..

публикувано на 26.07.23 в 16:38
Строителството на ст.

Първа плоча на южната трибуна на "Лаута"

Днес бе отлята първата плоча на южната трибуна на стадион „Локомотив“, съобщиха на страницата си във Фейсбук от "Ние сме Локомотив Пловдив". Работниците ще трябва да изчакат бетонът да се втвърди и тогава ще започнат изграждането на сектора. Бетонната конструкция на трибуна „Бесика“ вече е завършена и усилията сега ще бъдат насочени на юг. Днес бяха..

публикувано на 21.03.22 в 17:24

Григор Димитров бе размазан от Рафаел Надал

Григор Димитров отпадна от Мастърс турнира в Монте Карло след поражение в два сета от световния №3 Рафаел Надал. Първата ни ракета не успя да намери отговор за много силната игра на „Краля на клея“ и 11-кратният шампион в надпреварата намери място в следващата фаза, записвайки своя 73-ти успех в турнира. Очакванията за традиционно равностоен и зрелищен..

публикувано на 15.04.21 в 17:59
Григор Димитров

Григор Димитров с перфектен старт в Акапулко

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстрани французина Адриан Манарино в първия кръг на турнира по тенис в Акапулко (Мексико) с награден фонд 1 милион долара. 29-годишният Димитров, поставен под номер 5 в основната схема на надпреварата, спечели с 6:4, 3:0 и отказване на Манарино. Българинът, който е шампион в Акапулко за 2014 година,..

публикувано на 17.03.21 в 09:42
Главният изпълнителен директор на холдинга  инж. Румен Цонев със сипендиант на КЦМ

КЦМ 2000 Груп представи новите си стипендианти

На среща в КЦМ 2000 Груп бяха представени стипендиантите от националния конкурс „Стипендия КЦМ“ за 2020/2021 академична година. Това са 8 момичета и момчета, студенти различни специалности в български и чуждестранни университети. Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“ в дружеството, дава повече информация за проекта:..

обновено на 10.09.20 в 07:04