Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

И медицински сестри от Пазарджик протестират пред МС

| обновено на 17.08.20 в 10:31

С поставяне на палатки пред сградата на министерството на здравеопазването, медицински сестри от страната ще протестират срещу пренебрегването по думите им на медицинските специалисти в условия на епидемия от коронавирус. Те ще настояват и за осигуряване на по-добри условия на труд и за по-високо заплащане в сектора.

Медицински сестри от Пазарджик ще се включат в палатковия лагер пред Министерството на здравеопазването.

Участието им ще бъде стъпаловидно, за да не се оголва системата, с оглед напрегнатата Ковид обстановка. Координаторът на протестите за Пазарджик Димитрия Димитрова заяви, че исканията им са професионални:

"Кризата, която ние предупреждавахме, че ще се случи, вече е факт. Няма персонал, все още има колеги на минимална заплата, все още има болници, където няма регламентирани норми как да се работи. Нашите искания са абсолютно професионални - да няма търговски дружества, основна стартова заплата в рамките на две минимални, категория труд. Ние няма да допуснем никой политик да бъде до нас. Ние излизаме единствено и само за благото на нашето съсловие - за здравеопазването. От Сливен ще дойдат, от Бургас, от Варна, от София ще дойдат колегите."


Още от категорията

Девет болници в Пловдив и областта разкриват 100-ковид легла

1154 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Пловдив и областта се нарежда на трето място по брой на положителни проби. През последните две седмици здравните власти отчитат плавно повишение на заболеваемостта, която вече достигна 206 на 100 хиляди души. 77 са новите случаи на заразени с ковид-19 в Пловдив и областта...

публикувано на 04.03.21 в 16:38

Бърз съд за трима шофьори, предложили подкуп на полицаи

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава три бързи производства за предложени подкупи на полицаи. В два от случаите шофьори са направили опит да подкупят служителите на реда, за да не бъдат санкционирани, а в третия - мъж предложил пари, за да не му бъдат проверени личните документи. В Първомай 37- годишен мъж оставил 100 лева в багажника на..

публикувано на 04.03.21 в 14:08

Приеха бюджета на община „Марица“

С мнозинство от 21 гласа „за“ и 7 „против“ бе приет бюджетът на община „Марица“ за 2021 г. Против финансовата рамка, която е 40 657 012 лв., гласува единствено групата на БСП. Зам.-кметът на общината Петър Минков  изтъкна, че приоритет и тази година са образованието, културата, здравеопазването и социалните дейности. „За пръв път..

публикувано на 04.03.21 в 14:04

МС насочи 3.7 млн. лева към Панагюрище и Велинград

На днешното си заседание правителството осигури 3,7 млн. лв. на общините Панагюрище и Велинград. По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане кабинетът отпуска на община Панагюрище 2,5 млн. лева за почистване на речното корито на река Луда Яна.  Ще се извърши не само почистване, а и корекция и..

публикувано на 04.03.21 в 13:01

В Смолян ваксинират за Covid-19 в изнесен кабинет

Над 320 смолянчани се ваксинираха с първа доза срещу Covid-19 в изнесения кабинет на Многопрофилната болница за активно лечение „д-р Братан Шукеров“ в Смолян в рамките на десет дни.  Над 70 процента от ваксинираните са на възраст над 60 години.  Болницата разполага с достатъчно ваксини, кампанията продължава включително в събота и неделя. Изнесеният..

публикувано на 04.03.21 в 12:18