Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Музика на Стинг, класика, джаз и поп по "Пътят към върха"

| обновено на 14.09.20 в 08:34

Музика на Стинг ще звучи днес на хълма Бунарджика в Пловдив. Пет сцени, два рояла и повече от 50 артисти – класика, джаз,  поп, звук и светлини  включва спектакълът „По пътя към върха“, който ще започне на тепето от 17 часа.

Инициативата   на  отдел „Култура“  на община Пловдив и район „Централен, e предизвикателство към  гражданите да  осъзнаят  присъствието и красотата  на Бунарджика като неотделима част от  градската среда.

Знаковата територия, превърната не без усилията на администрацията на район „Централен“ в пространство за отдих, туризъм, спорт и култура, е поводът  да се замислим за пътя, по който идваме, вървим днес, и по който ще вървят децата ни утре.

Мащабният спектакъл поставя фокус  върху новия прочит на историческите знаци от хълма, познанието на историята и мъдростта на един народ, живеещ в хармония със средата си. Той се осъществява  по кураторски проект на екипа на Сдружение за Култура и Образование  „Милчо Левиев“  и отдел „Култура“ към Община Пловдив.

В програмата участват Боби Вълчев, струнен квартет Класик Вю на Държавна опера Пловдив, триото на Станислав Арабаджиев  с Арнау Гаррофе , младата арфистка София Колева, оркестърът на Старозагорска Опера, Военен Биг Бенд – Стара Загора, Петър Салчев и др


Още от категорията

Уроци за свободно творческо себеизразяване

Днес, с Радослав Гърманлиев, говорим за предстоящия отворен урок за свободно творческо себеизразяване. Едно приключение, което може да подарите на децата си. Чрез развлекателния и творчески характер на игрите, които ще бъдат включени, ще може да се развие въображението, творчеството и себепознанието на децата.  Децата ще бъдат въвлечени в..

публикувано на 20.10.20 в 15:07

Епископската базилика отваря врати до края на годината

„Епископската базилика на Филипопол е готова да посрещне посетители.  Бихме желали да отвори врати за посетители колкото се може по-скоро преди края на 2020 година. Зависи от Община Пловдив и Министерството на културата да приключат процедурата по прехвърляне на собствеността от държавата към Общината, както и от евентуални допълнителни..

публикувано на 20.10.20 в 12:24

Отново в Полша след 12 години - разказва Милко Петров

Музикалният редактор в Радио Пловдив Милко Петров е завършил Църковна музикология в университета  "Кардинал Стефан Вишински" във Варшава.  Той беше един от коориданаторите за посещението на папа Франциск у нас и диригент на папския хор при посрещането на папата. След 12 години, той  беше  за кратко във Варшава, и разказа за събития от културния живот..

публикувано на 20.10.20 в 12:17

"Класика и кино" в Европейския музикален фестивал в Пловдив

Цигуларката Мила Георгиева и  пианистът Георги Черкин са солисти на  мултимедийния концерт  „Кино и класика“ в Дома на културата  на 22 октомври. Концертът е от програмата на  „Европейски музикален фестивал“ в Пловдив, който е част от Календара на културните събития на града.   Диригент е Максим Ешкенази, а визуалното оформление е на  актьора и..

публикувано на 20.10.20 в 11:34

Тийн Insight 1 вдъхва увереност на тийнейджърите

Срещаме ви с Дорина Ташева. Тя от своя страна ни споделя повече за един 4-дневен семинар, който въвежда тийнейджърите в лесни техники за осъзнатост и умения за изграждане на доверие в собствените сили.  Освен това помага за подобряване на уменията за общуване с възрастни и връстници и спомага за постигането на увереност, доверие и за усещане за..

публикувано на 20.10.20 в 11:20