Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С шатри на двора и маски започна 15-ти септември в Пловдив

| обновено на 15.09.20 в 15:03
7
Първолаците на СУ "П. Хилендарски" - Пловдив

Първият учебен ден в Пловдив започна за 52 000 деца и ученици. Запълнени са всички подготвителни групи в детските градини и училищата, звънецът би и за учениците от 1 до 12 клас. 

Училищата днес организираха по-различно първия учебен ден в условията на извънредна обстановка.

На тържеството бяха поканени специално първокласниците, в средните и основни училища и учениците от 5 и 8 клас. 

В различен час призоваха за 15-ти септември учениците от езиковите гимназии. Първи в училищния двор за тържеството бяха от  8 клас, а учениците  от 11 и 12 клас от 13 часа. Мерките са наложени и от Здравното и от Министерството на образованието и науката, за предпазване от коронавирусната инфекция.

Маските ще са задължителни по-малко от 30 минути на ден, припомниха от министерството и днес. 

В началните училища освен вече изграденените дървени шатри-навеси, има разположени и подвижни шатри. В тях докато времето е топло ще се провеждат част от заниманията на учениците от 1 до 4 клас. Във всяко училище има указателни стрелки, които показват пътя за излизане в син цвят. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Приоритетно косят паркове и детски площадки

Приоритетно в Пловдив се косят градините, парковете и детските площадки. Едва след това ще се премине към премахването на високата тревна растителност в междублоковите пространства. Това заяви директорът на „Градини и паркове“  Антон Георгиев в ефира на Радио Пловдив. Поводът е недоволството на граждани, че растителността в междублоковите..

публикувано на 15.04.24 в 17:39

Културата не е само театър, опера и балет!

„ Културата не е само театър, опера и балет! Тя е и философия. По-тревожното е, че я няма културата в отношенията на хората, между политиците, между една група от населението спрямо друга. И това е пагубно! Трябва сигурно векове да минат едните да се облагородят, а другите да не подивеят съвсем “ – заяви в интервю за Радио Пловдив поетът и..

публикувано на 15.04.24 в 17:18
Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб

Корупционните скандали обезличават партиите

В политическото пространство у нас няма "мръсни" и "чисти" политици. Репликата е на политолога Боян Стефанов, член на Младежкия консервативен клуб. След като ЦИК започна регистрацията на партиите  и коалициите, които ще участват в изборите 2 в 1, той коментира, че корупционните скандали  не учудват никого.  "Може би за голяма част от..

публикувано на 15.04.24 в 16:42

Близкият изток е на ръба на голяма регионална война

Експертът по международна сигурност от Центъра за стратегически изследвания Симеон Николов коментира пред Радио Пловдив, че ударът на Иран срещу Израел е бил очакван, заради провокираната по- рано криза от Израел с атаката срещу иранската консулска служба в съседна Сирия.  "Това е равносилно на обявяване на война, т. е. Израел обяви война на Иран..

публикувано на 15.04.24 в 16:14

Отбелязват с велопоход световния ден на хемофилията

На 17-и април е Световният ден на хемофилията. Датата е свързана с рождения ден на Франк Шнабел, който е създател на Световната федерация по хемофилия. Бизнесменът от Канада е роден с тежка форма на хемофилия.  От 1989 година, пациентите в цял свят отбелязват ежегодно този ден, с цел повишаване на осведомеността и разбирането за хемофилия, и..

обновено на 15.04.24 в 13:29