Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчанка остана на пътя след забележка за пътуващи без маски

| обновено на 23.09.20 в 14:28

Пловдивчанката Нела Декова разказа на 20-ти септември /неделя/ в социалните мрежи и пред Радио Пловдив какво е преживяла  в село Хвойна, качвайки се в автобуса Златоград – София. Купува билет за себе си и внучката си, влиза в пълния автобус и забелязва, че никой от пътниците, включително и шофьорът, не са с маски. И това въпреки задължителното условие за поставянето им и въпреки предупредителното съобщение в автобуса. 

На репликата й защо хората не са с маски, шофьорът реагира скандално - сваля нея, детето и багажа й от буса и тя е принудена да чака следващия. Обажда се на тел. 112, но реакцията идва по- късно с искане да разкаже историята. В следващия автобус ситуацията с маските е 50 на 50, но жената вече си мълчи, за да не се повтори случката с първия автобус.

По- късно дъщеря й успява да издири шофьора на автобуса на фирмата ЕТ „Иво Транс“, но той лаконично й отговорил, че майка й се държала агресивно като луда.

Превозвачът Иво Топчиев от Златоград бе запознат с инцидента, включително и от полицията. Според него шофьорът е бил с маска, а на пътниците не може да се нарежда дали да са с маски или не. По думите му, единственото което може да направи шофьорът, е да ги предупреди да сложат маските си. 

Топчиев заяви, че жената е луда и че подобно поведение е немислимо, тъй като е рисково за шофьора и пътниците. Той твърди, че Декова е свалена от автобуса, защото бил пълен. Не смятам да се извиням на жената, каза Иво Топчиев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!