Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ели Иванова - за красотата на природата


Има места в България, на които, след като веднъж си се докоснал, искаш отново да се завърнеш. 

Ели Иванова, която обожава да пътува и да преоткрива нови и нови места както в България, така и в чужбина, споделя за своите приключения и дава примерни маршрути за есенния сезон. 

По образование тя е математик, по професия - програмист, а по дух – запален турист. Обиколила е изключително много красиви кътчета на България, което я е вдъхновило да създаде и своите две книги - "52 екопътеки за всеки" и "Седем дни в Родопите".

Повече за красотата на страна ни, чуйте от разговора ни с Ели Иванова, в прикаченото аудио. 

Още от категорията

Историческа панорама за Пловдивските акомпанятори

Съхранена памет на една голяма част от културното наследство на града ни, откриваме в страниците на Историческа панорама – „Акомпаняторите на Пловдивското музикално училище“.   Първи по рода си опит за събиране на историята на акомпаняторите в Пловдивското музикално училище, и опазването му за идните поколения прави авторът на книгата, д-р..

обновено на 25.10.20 в 10:18

Пловдив е домакин на конкурса за млади музиканти "Милчо Петров"

За 20-ти пореден път в Пловдив ще бъде даден старта на Националния музикален конкурс „Милчо Петров”. В него участват възпитаници на Музикалните школи към читалищата от цялата страна по специалностите: пиано, акордеон, китара, цигулка и ударни инструменти. Конкурсът се организира ежегодно от Народно читалище ”Шалом Алейхем 1945г.” и се..

публикувано на 25.10.20 в 08:18

В "Срещите" - за битката между пари и знание

Тази събота в ”Срещите" със Станислав Разпопов, директор на дивизия "Опаковки" към голям австрийски холдинг ще си говорим за човека във всеобщия карнавал на егото. И още - за икономиката - европейска и българска по време на пандемия, за резултата, когато парите надбягват стремежа за знания... Бъдете със "Срещите" на Радио Пловдив и Людмила..

обновено на 24.10.20 в 09:20

Фестивалът Синелибри се открива в Пловдив

Международният кино-литературен фестивал Синелибри  се открива в Пловдив  в Лъки Дом на киното. Той е единствена по рода си у нас, представя на голяма екран нови филмирани литературни поризведения.  Пловдив е включен във Фестивалната програма от първото издание на феста през 20015г.  Тази година  той се провежда под мотото „Възпитание на..

публикувано на 23.10.20 в 06:15

Галерия „Резонанс“ открива изложба „3И х 3“

Галерия „Резонанс“ открива изложба с участието на трима автори, които носят името Иван, но работят в различни жанрове. Това са Иван  Генов - живопис, Иван Ламбров – скулптура от стъкло и Иван Нинов – графика. Вернисажът е на 22 октомври от 16 до 19 часа. Изложбата може да бъде разгледана до 16 ноември. Иван Ламбров е творец, който умее..

публикувано на 22.10.20 в 12:16