Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ели Иванова - за красотата на природата


Има места в България, на които, след като веднъж си се докоснал, искаш отново да се завърнеш. 

Ели Иванова, която обожава да пътува и да преоткрива нови и нови места както в България, така и в чужбина, споделя за своите приключения и дава примерни маршрути за есенния сезон. 

По образование тя е математик, по професия - програмист, а по дух – запален турист. Обиколила е изключително много красиви кътчета на България, което я е вдъхновило да създаде и своите две книги - "52 екопътеки за всеки" и "Седем дни в Родопите".

Повече за красотата на страна ни, чуйте от разговора ни с Ели Иванова, в прикаченото аудио. 

Още от категорията

Великите европейци - Октавиан Август, втора част

Момчето Гай Октавий, бъдещият първи император, известен като Октавиан Август, е роден през 63 г. пр.н.е., в Рим, в семейното имение на хълма Палатин, тоест, на пъпа на света.  По бащина линия, Октавиите са известна плебейска фамилия. Но не си представяйте плебеите в Рим според комунстическата риторика – като бедни и безправни хора. Те са..

публикувано на 05.05.21 в 10:21

"Здравей, Армения" започва с изложба „Арцах – изгубен в мира“

Четвъртият международен фестивал „Здравей, Армения“ започва с фотоизложбата „Арцах – изгубен в мира“ Фондация „Аракс“ – Пловдив кани на първото от поредицата културни събития в рамките на Четвърти международен фестивал „Здравей, Армения“ – Фотоизложбата с фотограф – Гилад Саде, Израел. Откриването е на 05 май 2021 г. от 19,00 часа в Цар Симеоновата..

публикувано на 05.05.21 в 09:55

Докосването до шедьоврите трябва да бъде отгледано

Едно много съкровено обръщение към пиано в мрежата във време на безпрецедентно затваряне на света, привлече интереса не само на десетки приятели на автора  на посланието, но и на всички, за които музиката означава свобода и красива емоция.  Доц. Красимира Филева е преподавател по пиано в АМТИИ  "Проф. Асен Диамандиев" в Пловдив и с поредица..

публикувано на 04.05.21 в 12:16

Клисура гостува на Стрелча с изложбата "Златният трън"

В Историческия музей в Стрелча за пръв път гостува мобилна изложба. Културният институт ще бъде домакин на експозицията "Златният трън", дело на Исторически музей - Клисура. "Златният трън" разказва за пътя на маслодейната роза от Анадола до малкото подбалканско градче Клисура. Виждайки за първи път растението, клисурци присмехулно го нарекли..

публикувано на 04.05.21 в 11:56

Преге - предаване за света на книгите, 01 - 07 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 01.05.2021г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Христос Воскресе! - Великденски разкази за любовта 156 стр., ок. 2А, Паритет, 2021. Никос Казандзакис. Последното изкушениел 3-то изд. тв. к. 600 стр., 6А, Ентусиаст, 2021. Рафаело Джованьоли. Спартак...

обновено на 03.05.21 в 17:11