Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиронкова стартира с победа "Ролан Гарос"

Цветана Пиронкова
Снимка: USTA

Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

33-годишната пловдивчанка, която участва с "уайлд кард", реализира шест пробива при убедителния успех над германката Андреа Петкович с 6:3, 6:3 за 73 минути.

Пиронкова, четвъртфиналистка на "Ролан Гарос" през 2016 година, стартира силно и поведе с 3:0, като не изпусна преднината си до края на първия сет.

Във втората част българката пропиля ранен пробив аванс, но след това направи нова серия от три поредни гейма, за да поведе с 5:2, което се оказа решаващо.

Пиронкова доминираше и пласира 23 печеливши удара в срещата срещу едва 12 на 93-ата в света Петкович, полуфиналистка в Париж през 2014 година.

Това е едва второ участие на българката в турнир по тенис след повече от три години пауза заради майчинство. При завръщането си на корта тя стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по-рано през месеца.

С успеха днес пловдивчанката си осигури 84 хиляди евро и 70 точки за световната ранглиста, в която e на 157-ата позиция преди "Ролан Гарос".

Във втория кръг тя очаква победителката от мача между трикратната шампионка и номер 6 в схемата Серина Уилямс (САЩ) и Кристи Ан (САЩ) .

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30