Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Теза срещу теза "Точно днес"

Снимка: kingsman.bg

По оста за и против ще се движат разговорите ни тази сутрин от 6.00 да 9.30 часа. 

С коментар на новините за разпространението на коронавируса и реакциите с по- строг контрол, на мерките, очакване на лекарството, което преди ваксината ще даде сигурност за лечение, дори с изложба по темата, която се открива в НБ "Иван Вазов". 

Ще чуем председателя на Областния щаб Дани Каназирева, председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив Костадин Сотиров  и ръководителя на Американския център на библиотеката Михаил Свирачев за изложбата „Избухване: Епидемии в един свързан свят“, която се открива точно днес.

В предаването участва и Вяра Мисчиян, председател на Съюза на инвалидите в Пловдив на старта на Информационната система за контрол на медицинската експертиза, която ще управлява всички етапи на издаване на ТЕЛК. Освен, че предполага по- ясна картина и контрол, дали тя ще улесни или ще затрудни хората с увреждания?

24 май - ден на българската или на славянската писменост? Депутатите от комисията по образование и наука дискутират в четвъртък, след като вече приеха на първо четене промяната и след възраженията на учените, според които промяната несправедливо ограничава до местно значение европейският принос на делото им. По темата разговаряме с проф. Славия Бърлиева от Центъра по Кирило- Методиевисткия център към БАН.

В зона "Култура" отваряме отново първо студио с Петър Салчев за два концерта на платформата "Камерна сцена Пловдив".

А в "Добро утро, ден" - още една среща с писателя Георги Господинов.

Още от категорията

"Вход свободен" - виртуално пътешествие из Иран

Когато сме влюбени несподелено, или пък ни се е случила раздяла с партньора, обикновено се чувстваме тъжни, депресирани, плаче ни се, нямаме желание за нищо. В такива моменти смятаме, че сърцето ни е разбито.  Така наречения синдром на разбитото сърце е съпроводен с мъка, която тежи не само на мисълта ни, че сме самотни, но и оказва значително..

обновено на 19.01.21 в 09:41

Цветове и страсти „Точно днес“

Политическата битка в ковид година на избори обещава да е ожесточена. В утрото на 19 януари ще проследим цветове и страсти, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа: Отчитат ли педиатрите увеличение на болните от Covid-19 деца в Пловдив и как могат да се избегнат тежки усложнения при малките пациенти? Началникът на Детска клиника..

публикувано на 18.01.21 в 16:16

Горещ студ "Ден след ден"

„Ледена река“ затвори пътя от Смолян до Пампорово - заради заледяването на избиваща от запушена шахта вода, трафикът се отклонява през Рожен. От студ замръзна водата и в единствената водоноска в село Брестовица, жителите твърдят, че са в хуманитарна криза. Пак заради студа „замръзна“ и срутището в село Дряново в община Лъки. При първото..

публикувано на 18.01.21 в 14:53

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любомите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

публикувано на 18.01.21 в 14:09

"Вход свободен" - пълноценно общуване и снежни човеци

Разнообразна и вълнуваща се очаква да бъде седмицата пред нас! Не може да бъде иначе щом в първия й ден, без капка шега,  празнуваме международно снежния човек! Подробности от историята на този обичан герой ще споделим, между поканите за концерт и една поредица, която цели да даде стимул на пълноценното общуване между родители и деца!..

обновено на 18.01.21 в 10:05