Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отложиха делото за радикален ислям в пловдивския Апелативен съд

| обновено на 15.10.20 в 10:03
4
Снимка: Стоян Терзиев, Радио Пловдив

Апелативният съд в Пловдив отложи делото за радикален ислям срещу Ахмед Муса и 13-те му сподвижници. Магистратите не дадоха ход на делото заради отсъствието на защитника на един от подсъдимите Александрина Ангелова. Адвокат Александър Попчев бе депозирал заявление, че е в Белгия по време на процеса. Съдът обаче прие, че отсъствието му не е по уважителни причини и му наложи глоба от 1000 лева.

Делото бе насрочено за 12 ноември.

„Никой не шиканира делото и досега подсъдимите не са създавали пречки за съдебния процес. Просто колегата е в чужбина и не може да присъства на делото“ – заяви адвокат Елвира Панкова, която защитава няколко от обвиняемите.

Ахмед Муса бе доведен в залата от Пазарджишкия затвор, където изтърпява 4-годишната си присъда. За него това е трети процес по сходни обвинения, като още преди излизане на решението по него влезе в сила ефективната му присъда по второто дело - 4 години затвор. С ефективни присъди са и повечето от 13-имата му сподвижници, срещу които са повдигнати подобни обвинения.

Единствената жена сред подсъдимите - студентката Александрина Ангелова, получи условно наказание от 2 години и половина.Галерия

Още от категорията

Интересът към "зелените коридори" в Пловдив не секва

За последното денонощие в Пловдив и областта са ваксинирани над 2000 души срещу ковид-19. Поради наличието на интерес имунизационни кабинети в Пловдив продължават да функционират без нужда от предварително записан час. 116 са ново диагностицираните с вируса за последните 24 часа.   Зелените коридори за ваксинация в Пловдив продължават и след..

обновено на 11.05.21 в 16:58

Двама грабители са с обвинения, третият се издирва

Трима души са с повдигнати обвинения за грабеж на 3000 лева от възрастен мъж в Карлово – съобщават от Районната прокуратура в Пловдив.  Двамата мъже – на 39 и на 22 години, и 25-годишна жена влезли маскирани в жилището на 87-годишния мъж, привели го в безпомощно състояние и отнели сумата от 3000 лева, които пенсионерът бил спестил. След намесата..

публикувано на 11.05.21 в 16:49

Рокади в ГЕРБ, Иван Тотев влезе в новата ИК на партията

На национално събрание на ГЕРБ, което се проведе изцяло дистанционно и без присъствието на медии, бяха направени промени в ръководството на партията.  За заместник-председатели бяха избрани Томислав Дончев и Даниел Митов, а от тези постове бяха освободени Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Променен беше и съставът на Изпълнителната..

обновено на 11.05.21 в 16:45

Богдан Милчев от ИПБ: Ремонтираното Околовръстно е смъртоносно!

Като изключително опасна и с безсмислени ограничения определи ремонтираната отсечка от Околовръстното шосе на Пловдив шефът на Института по пътна безопасност Богдан Милчев.  По думите му, цялата организация на движението там е фатално объркана, което създава реална опасност от тежки катастрофи.  Според него,  поставените знаци са..

обновено на 11.05.21 в 15:36

Служебното правителство е ясно, оглавява го Стефан Янев

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Служебен премиер ще бъде Стефан Янев, съобщи прессекретариата на държавния глава. С друг указ държавният глава разпусна 45-ото Народно събрание и насрочи парламентарни избори за 11 юли.  В служебния кабинет Гълъб Донев ще е заместник..

публикувано на 11.05.21 в 13:17