Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Точно днес" във времето с ход напред

| обновено на 18.10.20 в 17:08
Снимка: dimitar karanikolov photography

През новата октомврийска седмица (в неделя), според изискването на календара местим назад стрелките на часовника за пореден път. Влизаме в зимното време и така до март.

Напред към новата реалност с лекарите и професионалния им празник точно днес на 19 октомври: ще имаме разговор с д-р Костадин Чифлигаров, пловдивската номинация за лекар на годината на национално ниво. Той е анестезиолог в интензивното отделение на КАИЛ на УМБАЛ "Свети Георги", заместник - председател на БЛС в Пловдив.

Антония Попова с репортаж от празника на Свети Иван Рилски Чудотворец от едноименната църквата в Пловдив. Там ще са от БЛС, за да участват в литургията с молитвата за здраве и благоданствие, по време на пандемията от коронавируса.

И още новости - за първи път от социалното министерство промениха срока за действие на програмата "Старт на кариера" за младежи до 29 години. 12 месеца те ще могат да работят в публичната администрация. Интервюто по темата ще е с директора на РЗС Пловдив Фани Николова.

Галя Митева за първата премиера след дългата Ковидпауза в Драматичние театър. "Закуска в Тифани" с първо представление в България, на голяма сцена в Пловдив.

От Смолян Адриан Петров, ръководител на ансамбъл "Родопа", за специалния концерт на открито, за 60 годишния юбилей на всички от ансамбъла, свързани с музиката и танца. От Родопите още една история за доброто, кореспондендентът ни Радостина Чернокова с репортаж.

"Добро утро, ден!"  е с Кирил Пенчев, първи кларинет в Пловдивската опера. С него разговаря Галя Митева.

Слушайте ни! Работим екипно от 6 до 9.30 часа, Валя Божилова избира музиката, водещ: Живка Танчева.

Още от категорията

Защита, мода и възможности "Точно днес"

Според експертите носенето на маски на открито е равно на три пъти по-малко заразени с Ковид-19. От днес маските стават задължителни, поне до края на ноември. Еднократните хирургически маски не са ефикасни в случая. Какви маски да ползваме, кои са с по-голяма защита? Ще говорим с кардиолога проф. д-р Младен Григоров, който заяви, че Ковид 19 е повече..

публикувано на 21.10.20 в 14:55

МАСКИ-рани „Ден след ден“

Задължителното носене на  маски на открито  е на границата между безсмислието и безумието. Така смята  доц. д-р Андрей Чорбанов , директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН. С него ще коментираме логиката или липсата й на новото COVID-ограничение от властите към гражданите. Ще питаме още: Каква е ефективността от..

публикувано на 21.10.20 в 14:54

"Амадеус" ни носи щастие в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“, защото тази събота ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика Моцарт и..

обновено на 21.10.20 в 14:00

"Вход свободен" - позитивни в сряда

Преполовяваме седмицата потънали в размисли, за днес и близкото бъдеще. Какво ще ни донесе предстоящата зима, как ще се случва ежедневието ни, и още куп неизвестни, касаещи устойчивостта на психиката ни. Обръщаме глава на злободневието, за да ви разкажем за предстоящия празник в Пловдив - Mултимедиен концерт „Кино и класика“ ! Проектът..

обновено на 21.10.20 в 09:48

Трудните баланси "Точно днес"

Задължително с маски на открито от четвъртък и с очакване заведенията за хранене и нощните клубове да поемат още ангажименти към здравето на клиентите и на персонала си заради стръмната Ковид- статистика. По темата - две мнения в сутрешния блок в сряда - на Деян Найденов - собственик на една от най- големите дискотеки в Пловдив и на Еньо Енев-..

публикувано на 20.10.20 в 17:58