Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пловдив е домакин на Форум за развитието на индустрията

| обновено на 21.10.20 в 10:36

Днес ще се проведе петото издание на форума за развитието на индустрията и бъдещето - Industry 4.0, организиран от Община Пловдив, „Тракия тех“ и „Капитал“. 

Това е една от големите индустриални конференции в Югоизточна Европа, фокусирана върху дигиталната трансформация на производството и развитието на индустриалните зони. В него ще бъдат представени най-добрите практики и опит от дигиталната трансформация от лидерите в индустрията в Европа. 

Участие ще вземе вицепрезидентът и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова, кметовете на Пловдив, Бургас и Габрово, Председателят на Държавна агенция за научни изследвания и иновации Мартин Дановски и мениджъри на водещи индустриални предприятия.

Представяйки събитието, управителят на платформата "Тракия тех" Георги Стоев акцентира върхи предизвикателството пред бизнеса, което постави Ковид епидемията.

"Бъдещето дойде по- бързо от очакваното. Всички съвети и опити за футуризъм от предишните издания бяха насочени към това- бъдете подготвени за среда, която е динамичнична, с много рискове- бъдете готови". 

Технолигиите изпревариха нашата готовност и това е основното послание - използвайте ги, за да излезем по- бързо и успешно от кризата, каза Георги Стоев

.

Акцент ще бъде развитието на регионите и взаимодейството на индустрията и местната власт. В този смисъл Стоев отбеляза, че участието на общините Пловдив, Бургас и и Габрово е отговор на тенденцията инвеститорите да търсят като места за вложения градове, които не са столици. 

Не са желателни резките промени в икономическата политика, акцентира още Георги Стоев. Ако правителството си мисли, че с данъчни експерименти може да запълни бюджет за социални дейности се лъже, защото инвеститорите няма да дойдат и тези пари въобще няма да се вземат.

 "Ледът е много тънък", каза Георги Стоев.

Разговорът с него е в прекачения звуков файл.Още от категорията

Пловдивска област - втора в страната с 40 новозаразени

570 са новите случаи на коронавирус при направени 7 964 теста,   показват данните в единния информационен портал към полунощ.  Положителни са над 7% от пробите.  По области, най-много нови случаи има в София-град (132), следвана от Пловдив (40).   В  Пазарджик са 16, а в Смолян  - 1.  Сред медицинския персонал са потвърдени общо 9281..

обновено на 19.01.21 в 10:47

16 000 ресторантьори в страната безработни, търпението им - на ръба

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки ще се срещнат с ресорните министри, за да разговарят за възобновяването от февруари на работата на обектите и изплащането на средствата по мерките за държавна подкрепа.   В понеделник от бранша заплашиха с гражданско неподчинение и самоволно отваряне на заведенията след 31-ви януари.  Само..

обновено на 19.01.21 в 10:47

Клиниката по токсикология отново ще приема пациенти

До дни се възобновява работата на Клиниката по клинична токсикология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, съобщиха от здравното заведение.   Причина за временното спиране на работата ѝ бе намаления брой на болничните легла.  За осигуряване на безопасността за пациентите и персонала, ще работи само 1-ви етаж. В другата част на сградата остава да..

публикувано на 19.01.21 в 10:46

Предупреждение за студ и днес, от сряда започва затопляне

Поради продължителното време с ниски сутрешни температури, за днес Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за студено време в цялата страна.   Днес ще има разкъсана, предимно средна и висока, облачност на места намаляваща до слънчево.  Ще духа слаб, до умерен вятър от запад-северозапад...

публикувано на 19.01.21 в 09:22

В Пловдив арестуваха полицай за издаване на фалшиви документи

Служител на сектор "Миграция" в Пловдив е сред участниците в група, снабдявала с лични карти чужденци срещу заплащане от над 10 хиляди евро.   Документите са ползвани от граждани на Турция, Албания и Тунис, за да пътуват в ЕС. Задържани са петима души, като привлечените към наказателна отговорност на възраст между 43 и 60 години. При..

обновено на 19.01.21 в 07:21