Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив е домакин на Форум за развитието на индустрията

| обновено на 21.10.20 в 10:36

Днес ще се проведе петото издание на форума за развитието на индустрията и бъдещето - Industry 4.0, организиран от Община Пловдив, „Тракия тех“ и „Капитал“. 

Това е една от големите индустриални конференции в Югоизточна Европа, фокусирана върху дигиталната трансформация на производството и развитието на индустриалните зони. В него ще бъдат представени най-добрите практики и опит от дигиталната трансформация от лидерите в индустрията в Европа. 

Участие ще вземе вицепрезидентът и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова, кметовете на Пловдив, Бургас и Габрово, Председателят на Държавна агенция за научни изследвания и иновации Мартин Дановски и мениджъри на водещи индустриални предприятия.

Представяйки събитието, управителят на платформата "Тракия тех" Георги Стоев акцентира върхи предизвикателството пред бизнеса, което постави Ковид епидемията.

"Бъдещето дойде по- бързо от очакваното. Всички съвети и опити за футуризъм от предишните издания бяха насочени към това- бъдете подготвени за среда, която е динамичнична, с много рискове- бъдете готови". 

Технолигиите изпревариха нашата готовност и това е основното послание - използвайте ги, за да излезем по- бързо и успешно от кризата, каза Георги Стоев

.

Акцент ще бъде развитието на регионите и взаимодейството на индустрията и местната власт. В този смисъл Стоев отбеляза, че участието на общините Пловдив, Бургас и и Габрово е отговор на тенденцията инвеститорите да търсят като места за вложения градове, които не са столици. 

Не са желателни резките промени в икономическата политика, акцентира още Георги Стоев. Ако правителството си мисли, че с данъчни експерименти може да запълни бюджет за социални дейности се лъже, защото инвеститорите няма да дойдат и тези пари въобще няма да се вземат.

 "Ледът е много тънък", каза Георги Стоев.

Разговорът с него е в прекачения звуков файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Далеч сме от епидемия, но е възможно това да се обсъди

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев допуска, че към края на седмицата е възможно здравните власти у нас да обсъдят обявяването на национална епидемия заради болните от коклюш. По думите му,  броят на заразените продължава да расте, като има регистрирани случаи в повече от половината страна. В 17 области има случаи на..

публикувано на 24.04.24 в 10:16

Брестовица отново на протест заради замърсената с манган вода

Жители на Брестовица организират пореден протест, като в края на работния ден (17 ч.) ще блокират Околовръстния път и Пещерско шосе в Пловдив. Недоволството им е породено от качеството на питейната вода в селото, която е с наличие на манган, мътна и негодна за пиене. „Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната..

обновено на 24.04.24 в 07:24

Арменската общност отбелязва 109 г. от геноцида над арменския народ

С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Тя ще премине под надслов "Дарена кръв за пролята кръв" и ще се проведе на площада пред Общината от 11 до 15 ч. Идеята е ужасът на кръвопролитията да бъде превърнат в безценен дар за живот. На днешната дата през 1915 г. в османската..

обновено на 24.04.24 в 07:24

Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ започва в Пловдив

В Пловдив се открива XXVII Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“. В него ще участват над 700 ученици със 124 учебни предприятия от България, Румъния и Сърбия и др. Участниците  имат дейности в различни сфери: недвижими имоти, банкова дейност, застраховане, търговия на едро и дребно с различни хранителни и нехранителни стоки;..

обновено на 24.04.24 в 07:24

Ваксината срещу коклюш ще се поставя 45 дни след раждането

Министерството на здравеопазването да позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, още месец и половина след раждането, а не, както е заложено в Имунизационния календар – след втория месец на бебето. Това е решено на среща в Министерския съвет днес на служебния министър председател Димитър Главчев, министъра на здравеопазването д-р..

обновено на 24.04.24 в 07:24