Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не пандемията мори строителите, а административното буксуване

В деня на строителите - Димитровден, среща в ефира с председателя на Камарата на строителите в Пловдив Пламен Иванов.

През последните 30 години в бранша няма нито една, която да не е странна. Предизвикателствата са различни, но ние сме калени и винаги сме в някакъв режим на форсмажор. Това обаче винаги е свързано пилеене на време и после с компромиси в качеството и финансовия резултат, коментира Пламен Иванов.

Казвам директно, че има сериозен проблем в управлението през всички тези години. С тази система на административни тежести времето е малко и това винаги води до определени компромиси за строителството. Води и до корупция, особено при големия интерес на политици и техните галеници към нашия занаят, посочи той. 

По думите му браншът страда от липса на ритъм и планиране на дейности. "Или сме свръхнатоварени, или чакаме на стендбай да мине поредната процедура, както при санирането на блоковете", заяви Пламен Иванов.

Не пандемията ни мори, а административните процеси, които буксуват в такива моменти. Имаме тежка, тромава система, на която не се знае крайният срок, посочи той.

Тази година празнуваме на 3 части, за да не струпваме много хора на едно място. Тази вечер ще връчим голямата награда. За 1 година обучихме 60 строителни техници, което е голям успех, смята председателят на Камарата на строителите в Пловдив. 

Цялото интервю на Паолина Комсалова с Пламен Иванов е в прикачения файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът може да не подпише указа за смяна на министър

Служебният премиер Димитър Главчев трябва да отговори защо предлага така изненадващо смяна на външния министър. Така политологът доц. Милен Любенов коментира изненадващото предложение Даниел Митов от ГЕРБ да смени на поста министър Стефан Димитров. Той припомни, че предложението дойде след международна конференция, след която заваляха спекулации, а..

публикувано на 16.04.24 в 15:44

След ухапване от кърлеж наблюдението е задължително

Специализираните общински екипи в Пловдив продължават с обработката срещу кърлежи на тревните площи в градските паркове и градини, междублокови пространства и дворовете на детски градини, ясли и училища по  предварително изготвен работен график. Необичайно толплото за сезона време тази година повиши риска и от разпространението на комарите. Темата..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Татяна Буруджиева

ПП-ДБ ще са изключени от следващото управление

Моята хипотеза е, че ПП-ДБ са изключени от следващото управление, тъй като показаха, че не е възможно да се работи с тях и да им се има доверие, в решенията и преговорите, които се водят. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател. Тя припомни думите..

публикувано на 16.04.24 в 10:01

Приоритетно косят паркове и детски площадки

Приоритетно в Пловдив се косят градините, парковете и детските площадки. Едва след това ще се премине към премахването на високата тревна растителност в междублоковите пространства. Това заяви директорът на „Градини и паркове“  Антон Георгиев в ефира на Радио Пловдив. Поводът е недоволството на граждани, че растителността в междублоковите..

публикувано на 15.04.24 в 17:39