Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решения и отговорности "Ден след ден"

Учители от седем училища са сред заразените с Covid-19 в Пловдивска област през последните 24 часа. Традиционно голям остава и броят на учениците с положителни тестове за коронавирус.

Кога и как училища ще преминават на дистанционно обучение? Просветното министерство прехвърли отговорността за тези решения на директорите на училища. Коментар за това ще чуем от Валентина Стоенчева, директор на СУ "Св. Патриарх Евтимий" в Пловдив и заместник-председател на Съюза на работодателите в системата на образованието в Пловдив.

COVID-19 затвори и Опера - Пловдив за две седмици. Към момента няма установен положителен случай на Covid-19, но има карантинирани контактни лица. По темата информира Антония Попова.

Радва или задължава една награда? Еднолична или колективна е тя, когато става дума за принос в борбата с COVID-19? Питаме д-р Мария Пишмишева, началник на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик, която бе отличена с награди от БЛС и РК на БЛС –Пазарджик.

И още от Пловдив:

Бъдещето на най – зеления район на Пловдив – „Западен“, и най – гъсто населения – Южен“ за 20 години напред, според проекта за Нов Общ устройствен план, са предмет на обществени обсъждания днес. Поставените проблеми и дебатите по тях обобщава в репортажа си Екатерина Костова.

За зелената система на Пловдив и заложените зелени площи в града за 20 години напред ще е разговорът с Екатерина Гюлеметова. Тя е ръководител на екипа, изготвил докладите по екологична оценка и по оценка за съвместимост на проекта за Нов Общ устройствен план на Пловдив ;

Епископската базилика на Филипопол вече има издаден Акт 16. Очаква се до края на годината най – голямата раннохристиянска църква в страната да е достъпна за посетители. Живка Танчева събра мнения „за“ и „против“ новия исторически и туристически обект в Пловдив.

Бъдете с програма "Ден след ден" и в днешния вторник. Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В последния петък на март - "Точно днес"

Крехката надежда от началото на  седмицата за сформиране на Кабинет се изпари безапелационно само в рамките на часове и дори преди края си последната мартенска седмица постави предупредителната удивителна за ново изборно очакване. С много въпроси и недоизказаност.  Президентският гамбит продължава с разговори, но вече не с партиите, а с личностите, които..

публикувано на 28.03.24 в 17:12

Решения и избори в "Ден след ден"

След трите завъртания с връчването на мандати от президента, започна и въртележката с възможностите за нов служебен премиер преди поредните избори. Кога  ще бъдат те и по какъв начин ще се проведат? Възможна ли е промяна, която да провокира повече хора да гласуват доверие на политиците или отново ще бъдем мълчаливи свидетели на ниска избирателна..

публикувано на 28.03.24 в 14:41

"Вход свободен" - изкуството като спасение

Ще си говорим за изкуство днес, за благотворното му влияние върху всеки аспект от човешкия живот! Срещаме се с Лучия Велева - председател на Фондация "Кураж", която ще ни разкаже за проектите свързани с рехабилитация на хора в неравностойно положение, чрез изкуство и образование.  Ще ви поканим и на музикално матине с програма включваща произведения на..

публикувано на 28.03.24 в 09:30

"Точно днес" за посоката към избори

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога доц. Иван Начев . От гледна точка на върналите мандата ПП-ДБ - разговор с народния представител от Пловдив област  Росен Костурков .  От Пловдив..

публикувано на 27.03.24 в 15:27

Живот в театъра "Ден след ден"

Политиката е театър, в който публиката често освирква актьорите. И призовава нови на сцената. А докато политическият театър у нас е еталон за театър на абсурда, животът налага своя дневен ред.  Безсрочна ефеткивна стачка започнаха работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в редица градове, включително Пловдив. Те настояват за..

публикувано на 27.03.24 в 14:57