Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

38 учители и 35 ученици са с Ковид 19 в Пловдив и областта

| обновено на 28.10.20 в 11:42

Отброяваме дните от края на октомври, записваме новите неизвестни за коронакризата и броим присъствия и отсъствия.

Разговор с Иванка Киркова, началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив. За ковид, учениците, учителите и необходимото знание по време на световна пандемия. 

Внезапни проверки за спазване на противоепидемичните мерки в училище започна Регионалното управление на образованието. Те показват, че всички са дисциплинирани и спазват насоките за предпазване от коронавируса.

Всички гимназии и университети минават на онлайн обучение от 29 октомври. Това гласи поредната заповед на МЗ за овладяване на пандемията у нас. 

Ще работят началните и основните училища, ще останат отворени и средните без гимназиален етап, обобщи началникът на РУО Иванка Киркова. Тя каза, че всички директори са известени за възможността да поискат обучение в електронна среда, но от училищата няма подадено заявление за преминаване в дистанционна форма. 

Само едно училище има притеснения с отсъстващи по-голям процент ученици в 9 и 12 клас, то е в смесен регион в областа, но Киркова предпочете да не назовава името на професионалната гимназия от региона. 

Към 27 октомври данните на РУО сочат:  карантинирани са 942 ученици, като 35 са с положителен тест.  От всички преподаватели  - 38 са с положителен тест на Ковид 19.  Има други 23 учители, които са контактти на заразени. Общо 16 паралелки учат в електронна среда и днес. 

Всички ученици в Пловдив и областта са 80 000.

Още от категорията

Единственото важно е да осигурим честни избори

Каква е разликата между първоначално обявената дата за парламентарните избори – 28 март и окончателно определената – 4 април? Няма разлика, коментира политологът Димитър Аврамов. „Човек ако не иска да направи нещо, винаги  ще си намери ричина. И обратното. Хубавото е, че си има Конституция и правила и изборите се подчиняват на тези..

публикувано на 15.01.21 в 16:27

Спасението на българите в чужбина е електронното гласуване

„ По принцип българите в чужбина винаги се вълнуват от изборите в родината си, така ще бъде и сега “ – заяви в интервю за Радио Пловдив Иванка Иванова, член на Секционна избирателна комисия в Барселона от 2010 година. „ Няма разлика дали изборите са на 28 март или на 4 април. Страстната седмица в католическа Испания започва на 28 март и..

публикувано на 15.01.21 в 16:00

Да избираш на Великден - католици и арменци от Пловдив

Датата за предстоящите избори на 4-ти април съвпада с деня, в който католици и арменци посрещат Великден.  Най- голямата  католическата общност в България е в Пловдивска област, а най- голямата арменска е в град Пловдив. Заради Католическия Великден доста хора няма да успеят да отидат до урните  Католическата общност изрази..

публикувано на 15.01.21 в 14:44
Д-р Ангел Гозманов - дир. ВМА Пловдив

Ковид -19 е коварен и след преминаването на острата му фаза

Ковид-19 е много коварен врирус, той е хамелеон по отношение на симптомите, може да имитира всяко заболяване и никой не знае как точно ще протече. При 80% от хората минава леко, но при останалите - не - и може да зъвърши с фатален изход. Така описа коронавируса д-р Ангел Гозманов - директор на ВМА - Пловдив.  Т ой сподели, че медиците са се учили,..

публикувано на 15.01.21 в 14:11

Започва ремонт на най-разрушения път в област Пловдив

Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След едногодишна усилена работа между общините Брезово и Раковски, и институциите, бе одобрен и финансиран много важен проект за двете общини, рехабилитация чрез полагане на нова асфалтова настилка на пътя Брезово –..

обновено на 15.01.21 в 11:19