Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пак фалстарт на делото срещу Ахмед Муса

Заради отсъствието на двама болни адвокати Пловдивският Апелативен съд отложи делото за радикален ислям срещу Ахмед Муса и 13 негови сподвижници. Тъй като двамата болни юристи остават без защита 3-ма от обвиняемите, магистратите счетоха, че на делото не бива да се дава ход и насрочиха следващо заседание за 10 декември, от 13,30 ч.

Междувременно, на днешното заседание бе отменена глобата от 1000 лв на адвокат Александър Попчев, след като той представи билетите за пътуването си в чужбина. От датата на чековете става ясно, че те са закупени, преди Апелативният съд да насрочи делото за първото заседание на 15 октомври. Така магистратите уважиха молбата му и отмениха глобата. Попчев защитава единствената жена сред подсъдимите – студентката Александрина Ангелова, която е с условна присъда от 2 години и половина.

И днес Ахмед Муса бе доведен в залата от Пазарджишкия затвор, където изтърпява 4-годишната си присъда. За него това е трети процес по сходни обвинения, като още преди излизане на решението по него влезе в сила ефективната му присъда по второто дело - 4 години затвор. С ефективни присъди са и повечето от 13-имата му сподвижници, срещу които са повдигнати подобни обвинения.


Още от категорията

45 тона боклуци извозиха от незаконно сметище в "Южен"

45 тона боклуци са извозени от нерегламентирано сметище в район на ул. „Акад. Петър Динеков“ в район „Южен“.   То се е образувало около изоставен контейнер в търговска база „Лъч“. Три самосвала са направили общо 9 курса, зада избозят боклуците, в непосредствена блозост до които са  жилищните блокове на ул. „Студенец“. Директорът на..

публикувано на 18.06.21 в 11:17

Възстановяват зеленина, унищожена от паркиращи коли

Унищожената зелена площ пред пловдивската детска градина „Славей“ на ул. „Полковник Сава Муткуров“ в район "Северен" ще бъде възстановена. Това заяви директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев след проверка по сигнали на граждани.  В момента мястото е безогледно отъпкано от постоянно паркиращи автомобили, но с поставянето на подходящи..

публикувано на 18.06.21 в 09:52

Затвориха пътя за Чудните мостове, пороите го разрушиха

Пътят към туристическата дестинация “Чудните мостове” в Родопите е разрушен и наводнен от обилните порои, паднали тази нощ. Шосето е затворено, а реката, която се движи успоредно на платното, е излязла от коритото си и е унищожила тесния пътен участък.  Трябва спешна помощ от правителството за ремонта на 7-километровата отсечка от пътя, тъй като..

публикувано на 18.06.21 в 07:56

НВО по математика за над 10 700 ученици в Пловдив и областта

Днес се провежда Национално външно оценяване по математика в 7 и в 10 клас за над 111 хиляди ученици в страната. За първи път в системата на българското образование ще се проведа НВО и в 10 клас, по изпита по математика ще се яват 4 879 ученици в Пловдив и областта.  Ангажирани са всички гимназии, както и средните училища, които ще проведат..

обновено на 18.06.21 в 06:38

110 са новите случаи на КОВИД-19, 10 от тях - в Пловдивско

110 са новозаразените с КОВИД-19 у нас за последните 24 часа. Под процент са положителните проби от направените 13 668 теста.  В Пловдивска област новите случаи са 10, в Пазарджишка – 5, в Смолянска – 4.  През изминалото денонощие са починали 23 души. Излекуваните са 417.  1764 са хоспитализираните, от които 215 са в интензивни отделения.  През..

публикувано на 18.06.21 в 06:35