Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Още 5 медици и 2 учители в Пазарджик заразени с КОВИД-19

РЗИ Пазарджик информира за 77 положителни проби за COVID-19. 

От новорегистрираните хоспитализирани са 10 лица. Хоспитализирани са: в „МБАЛ-Пазарджик“ – 6, в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“ – 1, в МБАЛ „Здраве“ – Пазарджик – 1, в МБАЛ „Хигия“ – 1 и в МБАЛ „Хигия-Север“ – 1.

Сред новозаразените са 36 жени и 41 мъже, от тях: двама служители на РЗИ Пазарджик, медицинска сестра и лаборант от „СБАЛПФЗ-Пазарджик“, лекар ОПЛ, двама учители от НУ „Отец Паисий“ – Пазарджик и 7-годишно дете от град Панагюрище. 

За последните трима се извършва епидемиологично проучване.

Разпределението е следното:

Жени, на възраст от 7 до 83 години; от град Пазарджик -  15, от село Синитово – 1, от село Мокрище – 2, от село Главиница – 1, от село Братаница – 1, от село Юнаците - 1; от град Панагюрище – 4; от град Велинград – 5; от град Ракитово – 1, от село Дорково - 1; от град Стрелча – 3; от село Варвара - 1.

Мъже, на възраст от 22 до 77 години; от град Пазарджик – 18,  от село Синитово – 1, от село Добровница - 1; от град Пещера – 4, от село Капитан Димитриево - 1; от град Панагюрище  - 5, от село Баня – 1, от село Елшица – 1; от град Стрелча – 1; от град Велинград – 3; от село Побит камък – 1; от град Ветрен – 1, от село Карабунар – 1; от село Калугерово – 1; от село Сестримо – 1.


Още от категорията

Организаторите на откритите базари в Пловдив готвят протест

Протест пред общината в понеделник обмислят фермери от региона и участници в откритите коледни пазари в Пловдив, след като като местната власт забрани техните традиционни празнични изложения. Организаторите на базара в Капана и коледния панаир на занаятите  изпратиха открито протестно писмо срещу това решение до градската..

публикувано на 04.12.20 в 16:26

Палят светлините на Коледната елха и украса в Асеновград

Тази вечер от 17:30 ч. на площад „Академик Николай Хайтов“ ще грейнат светлините на коледната елха в Асеновград. При спазване на всички противоепидемични мерки кметът доктор Христо Грудев ще поздрави асеновградчани за предстоящите празници, а диджей ще се погрижи за празничното настроение.  Тази година коледната украса в Асеновград е поставена не..

публикувано на 04.12.20 в 15:54

14 медици са сред новозаразените с Covid-19 в Пловдивска област

321 са новите  случаи на COVID-19 в Пловдивска област през изминалото денонощие.  По данни на РЗИ сред новодиагностицираните са 14 медици. Сред тях  в болничната помощ 5 лекари, 6 медицински сестри и 1 санитар, а в извънболничната - 2 дентални лекари на частна практика. Сред новите случаи няма регистрирани учители, ученици и деца от учебни и детски..

публикувано на 04.12.20 в 14:26

РЗИ–Пловдив осигурява ваксинирането в Южна България

На заседание на Министерски съвет днес е приет  Националният план за ваксиниране срещу Covid-19 . Това съобщи на брифинг здравният министър Костадин Ангелов. Планът е разработен от специалисти от Министерство на здравеопазването, РЗИ, БЛС, Фармацевтичния съюз. Използвани са указанията на Световната здравна организация, планове на страни от..

обновено на 04.12.20 в 13:33

За Никулден кметове раздадоха 120 кг риба в Първенец

120 килограма риба раздадоха в навечерието на Никулден кметове на община Родопи и на село Първенец Павел Михайлов и Ренета Плевнелиева. Всеки желаещ получи риба скумрия и питка, която беше предоставена от кметовете при спазването на всички противоепидемични мерки. Преди това ритуалната храна беше осветена за здраве, успех и благополучие..

публикувано на 04.12.20 в 13:28