Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ – с фактите и цветовете на новата седмица

Общинско здравеопазване в условия на ковид криза. Директорът на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ доктор Константин Сапунджиев ще говори за проблемите и решенията в тежката ситуация.

Пловдивските ученици от 5 до 12 клас се връщат от днес по график в училищата. Какви са предизвикателствата и как ще се следи за спазване на противоепидемичните мерки? Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова с обобщена информация по темата.

Пренасяме се и в Смолян, където ученици ще готвят за медиците на първа линия в местната болница. Началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева ще ни разкаже повече за кампанията.

Ще говорим още и за кампанията за набиране на средства за ремонт на два от етажите на бившия дом "Рада Киркович", където врати ще отвори Комплекс за ранно детско развитие. За него ще ни разкаже Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За нашите деца“.

И още в утрото на 23 ноември:

Доктор Милен Врабевски ще ни разкаже всичко за новия албум на Intelligent Music Project, който предстои да излезе след броени месеци. Песните са писани по време на пандемията от коронавирус. А какви са посланията в тях? Отговорите очаквайте петнайсет минути преди девет часа.

А в зона „Култура“ на Радио Пловдив – интервю на Галя Митева с Павлина Маринова, изкуствовед и галерист в галерия „Люнион“, където се представя колекция от творби на един от най-интересните български художници -  Димитър Казаков-Нерон.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката тази седмица ни гостува известната галеристка Анна Дякова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41

"Вход свободен" - предстоящи ициативи и празници

В средата на работната седмица започваме бавно, но стремително да мислим в посока на предстоящите празници! В събота е Лазаров ден, в неделя е Цветница! Какви ще бъдат прищевките на времето, дали ще има слънце, ще можем ли да си направим пикник, да, това са въпроси, които изплуват в съзнанието ни винаги, когато предстоят почивни и особено празнични дни!..

обновено на 24.04.24 в 13:09

Пролетни посоки в „Точно днес“

В сряда сутрин поемаме по посоките, които ни носи новият ден. Ето и акцентите в предаването: С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Затова как едно кърваво събитие може да бъде превърнато в безценен дар за живот говорим със  Сузи Каприелян, ръководител на Арменската..

публикувано на 23.04.24 в 16:56

За книгите и хората, които (не) ги четат „Ден след ден“

Продължават трудните първи стъпки на служебния премиер Димитър Главчев като ръководител както на изпълнителната власт, така и на тази част от нея, която се занимава с външната политика на страната. Тук той губи подкрепата на Меглена Плугчиева, досегашен негов външнополитически съветник. Неофициално това става заради несъгласието на Плугчиева с това..

публикувано на 23.04.24 в 14:43