Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо направи 1:1 с ЦСКА 1948

Локомотив (Пловдив) - ЦСКА 1948 1:1
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха 1:1 в мач от 13-ия кръг на Първа лига. Дебют на поста старши треньор на "черно-белите" направи Александър Тунчев.

Домакините започнаха по-активно и бързо поведоха в резултата. В 5-ата минута след изпълнение на ъглов удар Парвиз Умарбаев подаде на Лукас Масоеро, която с глава прати топката във вратата на съперника за 1:0. Гостите реагираха и тръгнаха по-устремно напред и това бързо даде резултат. В 15-ата минута  коженото кълбо  бе центрирано в наказателното поле на локомотивци, Лукас Масоеро  го отклони с глава Момчил Цветанов при опита си да изчисти да го изчисти  си вкара автогол за 1:1.

В 20-ата минута Бирсент Карагарен стреля, но Даниел Наумов парира удара му. Три минути по-късно Георги Русев от софийския тим влезе опасно в наказателното поле на противника, но прати топката в аут. В 25-ата минута Бирсент Карагарен прояви неточен мерник пред вратата на "червените". Двубоят продължи с атаки към двете страни. В 38-ата минута Георги Русев стреля неточно. Съотборникът му Галин Иванов изпълни пряк свободен удар, но прати коженото кълбо над вратата. Домакините отговориха с опасна атака две минути по-късно. Димитър Илиев подаде на намиращия се на удобна позиция Бирсент Карагарен, но Галин Иванов се намеси решително и блокира удара му.

Гостите започнаха по-добре вторато полувреме, но в 46-ата минута Галин Иванов пропусна от удобна позиция. Постепенно локомотивци се активизираха. В 52-минута Георги Минчев бе изведен в половината на гостите, но си затвори ъгъла за стрелба и потърси подаване към Димитър Илиев, но Георги Русев пресече подаването. След две минути Даниел Наумов парира удар на Бирсент Карагарен от удобна позиция. В 57-ата минута Лукас Салинав излезе сам срещу Даниел Наумов, който спаси удара му. Локомотивци продилължиха да са по-аактивни,  футболистите на ЦСКА 1948 се защитаваха с повече хора. В 78-ата минута Димитър Илиев стреля, но Даниел Наумов изби. Пет  минути по-късно Диниш Алмейда стреля неточно с глава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57