Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Intelligent Music Project с нов албум и турне през 2021 г.

През февруари 2021 година предстои да излезе шестият албум на Intelligent Music Project, който е озаглавен “The Creation“. В него специално участие ще вземат Джон Пейн, Карл Сентанс, Ричард Гризман, както и барабанистите Тод Зукърман от Styx и Боби Рондинели, който е бил част от Rainbow и Black Sabbat. Основен вокалист отново ще бъде Рони Ромеро.

Новият албум ще бъде промотиран с турне, което ще премине през България, Румъния, Гърция и Македония.

Създателят на проекта доктор Милен Врабевски даде специално интервю за Радио Пловдив, в което разказа за “The Creation“. Той е лекар, един от най-успешните иноватори у нас, бизнесмен, има редица родолюбиви каузи, но също така е и музикален продуцент и композитор. Доктор Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, а също и основател на Фондация „Българска памет“.

„В перфектна форма сме цялата група. Предстоят и онлайн концерти. Смятам в Пловдив да направя и предпремиера на новия ни албум, точно заради нашия фен клуб там, който безкрайно много ценя“, това каза пред Радио Пловдив доктор Милен Врабевски.

Предпримиерите в Пловдив и София ще бъдат през месец февруари следващата година, а в тях участие ще вземе Рони Ромеро. В турнето през месец май ще се включат и Джон Пейн и Боби Рондинели. Песните от новия албум са записани по време на пандемията от Covid-19.

„Те са за записани по време на пандемията, но нищо фаталистично няма в тях. На нас не ни влияе нещо такова на позитивното мислене. Това е един албум за конструктивния и градивен подход в живота, който дълбоко препоръчваме. Живот с мисия, при ефективна полезност всеки ден. Смятам, че за пореден път успяхме да кажем важни неща с този албум“, каза доктор Милен Врабевски.

Intelligent Music Project е супер група от музиканти, които имат блестяща кариера. Доктор Врабевски казва, че всички са съидейници.

„При водопада от идеи, който имам, събирайки се заедно, ние ги реализираме много бързо, защото всички разбираме, че сме от едната страна на барикадата, споделяме едни и същи ценности. Имаме желание те да стигнат до повече хора“, казва Милен Врабевски.

В неговите проекти по традиция се включват световни музикални звезди.

„Привличам ги с качеството на продукта и с посланията. Те искат да участват в нещо, което си струва. В проект, който казва нещо, който има някакъв дълбок смисъл. И по този начин да споделят своята визия за живота“, обясни още доктор Врабевски.


Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Никола Илиев единодушно стана почетен гражданин на Пловдив

Пловдивският общински съвет единодушно удостои с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ Никола Илиев за изключителен принос към опазване, съхраняване и развитие на музикалното наследство и популяризиране на българската народна музика. Никола Илиев е емблематична фигура за град Пловдив, обогатявайки културния пейзаж с непреходната..

публикувано на 25.04.24 в 11:25

Сборникът с разкази "Баба" събира респект и благодарност

На книжния пазар излезе сборникът с разкази "Баба". Той ще бъде представен  от Кремена Димитрова  в „Петното на Роршах“ на 30 април.  Книгата включва разказите на хора от най-различни сфери и професии на живота, които разказват за своите Баби. Незабравимите си истории  споделят писател, психолог, журналист, рекламист, режисьор и актьор. Сред..

публикувано на 25.04.24 в 08:01

Проф. Пимпирев гостува на Природонаучния музей

Среща с проф. Христо Пимпирев и екипа на втората полярна мисия на българския военно-изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“ организира Регионалният природонаучен музей - Пловдив в зала „Планетариум“. Припомняме, че през февруари в Природонаучния музей бяха открити новата експозиция „Полюси“ и първият по рода си „Леден фестивал“,..

публикувано на 25.04.24 в 06:23

Над 450 изпълнители участват в конкурса "15 лалета" в Хисаря

Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще участват в Националния младежки конкурс за поп и рок музика "Петнадесет лалета".  Дванадесетото издание на конкурса ще се проведе от днес до неделя на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря, съобщи музикалният директор на форума Иван Димов...

публикувано на 25.04.24 в 06:17

Светлина Стоянова идва в Пловдив с постановката "Севилския бръснар"

Оперната прима Светлина Стоянова се завръща в България за участие в постановката „Севилския бръснар“ на Росини на Държавна опера – Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“. Младото сопрано със стремителна международна кариера в едни от най-реномираните оперни театри като Ла Скала-Милано, Виенската Щатсопера, Операта в Хамбург, Операта в..

публикувано на 25.04.24 в 06:13